UIK vände och vann

Umeå IK tog tre poäng hemma mot tabelltrean Kristianstad efter en mindre bra första halvlek följt av en betydligt bättre andra hälft.

Hemmalaget hade chanser även i första men på det stora hela tillhörde de 45 minuterna gästerna. Man såg ut att ha god kontroll av händelserna och ledningsmålet satte isländskan Vidarsdottir med ett långskott.

Förkylde Sofia Jakobsson ersatte Hanna Pettersson, som hade en tung första halvlek, och genast blev det mer fart på hemmalaget. Jakobssons inträde öppnade ytorna för en viss Ramona Bachmann som utnyttjade det på bästa sätt. 1-1 satte schweiziskan i bortre, framspelad av Jakobsson. Vid 2-1-målet trampade hon förbi ett antal Kristianstadsförsvarare innan hon avslutade säkert i hörnet.

3-1-målet var en hörna som landslagsmålvakten Hedvig Lindahl på något sätt lyckades boxa in i eget mål.

I andra halvlek var det inget snack om saken. Gästernas tränare menade också på efterföljande presskonferens var det bästa lag man mött. Laget har mött både Ldb Malmö och K/Göteborg.

Det UIK kunde ha utnyttjat ännu mer var planens bredd. Gästerna ställde upp med ett 4-3-3-liknande spelsystem där mittfältet aldrig var så kompakt som ett tremannamittfält måste vara. En ännu bredare utgångsposition på yttrarna Chukwudi och Ramona så hade UIK skapat ännu fler chanser.

Innermittfältet med Emmelie Konradsson och Rita Chikwelu vann utan tvivel mittfältskampen.

Ständigt spelbara Konradsson och ”alpernas Messi” Bachmann får mina utmärkelser i dag. Fanny Hjelm gjorde ett klart godkänt inhopp på vänsterbacken.

Här videointervju med lagkapten Emma Berglund av Sebastian Glaas.

ooo

Umeå FC verkar ha tappat en 2-0-ledning till oavgjort 2-2 i andra halvlek mot Kerburan. Simon Mårtensson satte 1-0 efter tolv minuter. Fredrik Wennebro ökade på till 2-0 efter 54:a minuter. Men hemmalaget repade mod och inhopparen John Junior kvitterade med sin första bollkontakt. Kerburans Matias Bulun kvitterade i 76:e med ett kanonskott.

Två tappade poäng för UFC med andra ord.

ooo

Förstärkning av UIK:s Pernilla Nordlund hjälpte inte. Umeå Södra var helt chanslösa på Skytteholm mot AIK. 8-0 slutade matchen i de svartgulas favör. Södra bytte målvakt i paus, Jessica Lundberg gick ut och Josefin Sandström hoppade in. Då stod det 5-0 till hemmalaget. Emma Lindqvist nätade för AIK.

Mest anmärkningsvärt är att Sunnanå vann med samma siffror hemma på Norrvalla mot tabelljumbon Gävle. Emelie Marklund gjorde fem av målen, övriga tre gjorde Linda Fransson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *