Ett väntat VM-besked

I dag presenterade förbundskapten Dennerby truppen till sommarens VM-slutspel i Tyskland. Den superba våren gör att Sofia Jakobsson återfinns i truppen. Det var inget oväntat eller överraskande över det.

Såpass bra har UIK-anfallaren varit under vårens lopp.

På förhand kändes det som stod mellan Jakobsson och Moröfostrade Madelaine Edlund om en den sista forwardsplatsen. Jakobsson står uppsatt som forward samtidigt som Edlund tar den sista platsen i det konkurrenskraftiga anfallet (Schelin, Landström och Öqvist övriga tre).

Åtta spelare i truppen debuterar i VM-sammanhang. Petningen av Kosovare Asslani dominerar sportsidorna på landets alla webbsajter.

…Sofia Jakobsson har dessutom fått den prestigefyllda tian.

Vem som hade tian förut? Den kan ni nog räkna ut på egen hand. Lärlingen blir nu mästaren.

Truppen i sin helhet här.

ooo

Jakobsson är enda UIK-spelaren i truppen. Men hela fem andra har ett förflutet i klubben. De är tvillingarna Hammarström, Madelaine Edlund, Lisa Dahlkvist och Sofia Lundgren.

Nyckelspelarna i truppen är förstås Lotta Schelin, Therese Sjögran och Caroline Seger.

ooo

På tal om landslaget. I den U23-trupp som tagits ut till trenationsturnering i Dalarna återfinns tre UIK-spelare i form av Malin Reuterwall, Emma Berglund och Emmelie Konradsson. UIF-fostrade Hanna Folkesson är med i samma trupp.

ooo

I bland blir det fel i tidningsspalter. Som att VLT skriver: ”Fredrik Vennegård sköt 2-o till Umeå”.

ooo

Veckans VF-coachen-spelare? Det är en annan femma…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *