SFF mot serieledarna

Skellefteå FF har inte inlett som förväntat. Det finns stor potential i laget. Det syntes i premiären mot Mariehem, även om det blev förlust 1-0. Med Timothy McNeil har en redan stark offensiv-uppsättning förstärkts ytterligare.

Men senast tappade man tre till synes säkra poäng borta mot Härnösand. 2-1 blev till 2-2 på stopptid. I morgon vankas en betydligt tuffare prövning i form av nyblivna serieledarna Umedalens IF.
– Det kommer bli jättetufft. Men samtidigt är det sådana här matcher man vill spela. Det blir en härlig utmaning med alla deras stjärnspelare, säger tränare Samir Kanlic.
– För egen del måste vi höja vår prestation. Alla i laget måste höja sig några snäpp. Vi har skapat massvis med chanser men ändå inte lyckats vinna. Vi vet om våra brister och jobbar på att minimera dom, fortsätter han.

Fredrik Hillergren enda avbräcket i Skellefteå FF.

Umedalen å andra sidan saknar Magnus Henrysson, Björn Bjersing (borta i jobb) och Andreas Olofsson och Gustaf Persson (skadade).
– Det kommer bli en tuff prövning för oss. Skellefteå har kanske inte startat lika bra som väntat men ser man på pappret är vi ganska likvärdiga, menar UIF-tränaren Janne Westerlund.

Kick off 19.00 på Norrvalla i morgon.

ooo

I kväll är det två matcher i damtrean (Burträsk FF-Spöland Vännäs IF och Sandviks IK-Mariehem FF) samt en match i division IV södra (Spöland Vännäs-Ersboda FF).

ooo

Här kan ni läsa Tomas Ruuths krönika om Sofia Jakobssons VM-uttagning.

ooo

För den som inte uppfattade vinken i förra inlägget så blev femmålsskytten Emelie Marklund veckans VF-coachen-spelare. Mer om det i morgondagens VF.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *