UIK torskade i genrepet men man har hittat ett guldkorn

 

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så gjorde både Anna Paulsson och Elin Landström comeback efter skador. Paulsson hade inte spelat en match sedan ifjol och Landström har varit borta från spel sedan i april.

”Påla” var riktigt hoppfull efter matchen och det kändes nog bättre än väntat. – Det var kul att vara tillbaka. Det här har man längtat efter. Jag blev trött i musklerna i knät men det känns ganska självklart då jag inte spelat på väldigt länge, sa Paulsson till kollegan Bålfors.
– Det här var absolut ett steg framåt för mig. Nu kan jag vara med och spela igen. Men jag har inte satt upp något mål när jag ska vara tillbaka på riktigt. Fungerar det så fungerar det. Jag får lägga upp träningen efter vad läkarna och ”Jocke” säger, förklarar hon.

Landström var också nöjd med comebacken trots att det inte kändes hundra. – Jag är bara glad över att vara tillbaka. Det känns fortfarande lite i foten när jag springer men det är ingen fara, sa hon efter matchen.

Kort om matchen, undertecknad var bara där  till en bit in på andra halvlek men det man hann se så tog  UIK ledningen då Maria Nordbrandt nickade in Pernilla Nordlunds fina inlägg i den första halvleken. Ramona Bachmann såg extra spelsugen ut och stundtals passade hon på att tokförnedra motståndet med sin härliga teknik. I andra halvlek kvitterade Umeå FC efter ett skott just utanför straffområdet och fick sedan även in en 2–1-boll, det målet såg jag inte eftersom jag redan hade dragit från matchen.

Trots en förlust så var Joakim Blomqvist ändå nöjd med matchen.  – Det blev ändå en bra genomkörare för oss och det viktigaste var att vi inte fick några skador, säger UIK-tränaren efter matchen.

***

Jag träffade också på VF:s förra sportchef Niklas Westman som numera är klubbchef i Umeå IK. Han är alltid trevlig och skämtsam när man träffar honom och han brinner verkligen för det han gör och jag tror att det kommer bli succé nu när han tagit över som klubbchef. Han är hur som helst en person som man inte hittar var som helst och UIK gjorde det riktigt bra när dom lyckades knyta till sig honom. Han var den bästa chef jag någonsin haft och det är tackvare honom jag har fotbollsbloggen tillsammans med Bålfors. Stort tack Niklas för att du trodde på mig och Grattis till UIK.

**

 

Nu väntar alltså Jitex hemma på Gammliavallen på lördag och då återfinns UIK:s BRONSHJÄLTINNA Sofia Jakobsson i truppen och startelvan. Vinst mot Jitex söndag och tabelltrean Göteborg slår Malmö på måndag, då har man samma poäng som den sistnämnda och det kan bli en ofantligt trevlig höst.

 

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *