Ny tränare till Ersmark

Ersmark får en ny huvudtränare och så här ser pressmedelandet ut som dom skickade till mig. 

Markus Wikström ny huvudtränare i höst
Då nuvarande tränarduo Daniel Bäckstrom och Tobias Olofsson inom en snar framtid lämnar Umeå för studier utomlands är Ersmarks IK mycket glada över att presentera Markus Wikström som ny huvudtränare från och med mitten av augusti. Wikström kommer till sin hjälp ha Håkan Bäckström som mentor och bollplank. – Det är en stor och inspirerande uppgift jag står inför, kommenterar Wikström sina nya arbetsuppgifter.
Wikström, som fyller 24 år i oktober, kom till Ersmark i vintras efter fyra år som materialansvarig i Umeå FC. Han har sedan dess fungerat som hjälptränare bakom Bäckström och Olofsson, dock med framtida fokus på större ansvarsområden under den stundande hösten.
– Vi började tidigt prata om att jag på något sätt ska kliva in då Danne och Tobbe lämnar, och det känns såklart skitroligt att få förtroendet som huvudansvarig i det här läget.
Hur känns det då att ta över efter en vårsäsong som slutade så bra? Känner du av någon press?
– Det är klart att det känns lite speciellt, men samtidigt så finns det inget roligare än att kliva in nu när många har förväntningar på oss. Jag är inte alls orolig, jag litar blint på grabbarna i laget. Sen så är det förstås en trygghet att kunna ta hjälp av Håkan och all erfarenhet han sitter på också.

Lagledare Urban Lundström om tränarbytet:
– Detta är en mycket bra lösning för oss och det känns roligt att släppa fram ytterligare en ung och ambitiös ledare i föreningen. Även om Markus inte har flerårig erfarenhet som tränare har han snappat upp mycket under sin tid här i Ersmark, och även under de år han tillhörde UFC.

Håkan Bäckström, idag sportchef i Umeå FC, kommer fungera som mentor till Wikström.
– Att få med Håkan som bollplank till Mackan är såklart även det en bra lösning. Det är dock viktigt att påpeka att Håkan behåller alla sina förpliktelser i Umeå FC och i andra hand finns med som resurs hos oss i EIK. Det är Markus som är huvudansvarig, påpekar Urban Lundström.
Markus kommer preliminärt göra sin första match som huvudtränare mot Sörmjöle/Hörnefors onsdagen den 17 augusti, då Daniel lämnar för San Diego, USA, fredag den 12 augusti och Tobias en knapp vecka senare då han åker till San Sebastian, Spanien.

 

 

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *