Hänt i helgen

 

Umeå FC förlorade borta mot Karlstad med 1-0 och man glider allt längre ifrån andraplatsen.  Väsby som ligger tvåa ligger fyra poäng före UFC som dessutom har en match mer spelad än Väsby.  Bäst i UFC enligt rapporter var innermittfältaren Fredrik Wennebro.

***
UIK hade spelledigt i helgen men på Lördag drar matchandet igång igen då man flyger till Örebro. På tal om UIK så var fotbollsstjärnan och ex-UIK:aren Marta och hälsade på i Umeå i helgen, vilket man också kunde läsa i dagens tidning. Hur grymt vore det inte om Westman/Blomqvist landade en sådan värvning inför kommande säsong? Sjukt grymt vore det!

***
 Divsion II norra herrar avgjordes i helgen då Östersund bortabesegrade Skellefteå FF i den tät match. Stort grattis till Östersund, för enligt Mariehems innermittfältare i en ”Totti-position”  Jonatan Lunberg så är det de bästa lag han mött och att dom förtjänar med tanke på vad dom kan prestera att vinna serien. 

***

Mariehems damer vann i helgen hemma mot Alvik med 2-1. Dock så besegrade Assi Infjärden hemma vilket innebär att om Mariehems damer ska nå kval till divsion I så måste Morön slå Assi i den sista omgången samtidigt som Mariehem måste vinna mot Notviken. Det blir hur som helst en spännande sista omgång.

***
 I division III mellersta herrar så kan jag säga så mycket som att Teg besegrade IFK Umeå i en tät match på tegstunet och nu har man seriesegern och division II-spel i egna händer. Det räcker med att man spelar oavgjort i mötet på IFK Sundsvall nästa helg. Tätt bakom jagar även Robertsfors förstaplatsen men som sagt man får förlitas sig på att man vinner ett kval eller att Sundsvall vinner mot Teg och att man själva slår Sandvik som redan är klara för spel i division IV.

I division III norra herrar så får Malå rikta in sig på division IV-spel nästa säsong då man tyvärr hamnar under strecket. Betsele ligger just nu på kvalplats och man kan faktiskt fixa nytt kontrakt nästa helg utan att behöva kvala om man slår Luleå SK på bortplan.

***

Division III damer så har Spöland/Vännäs gjort en fantastiskt bra säsong och man kommer alltså spela division II kommande säsong. Dubbelgrattis  till Spöland och Vännäs som nästa säsong kommer få se Division II-fotboll på damsidan och division III-fotboll på herrsidan om båda lagen väljer att gå upp. Intervju med Bengtsson och Togga kommer till veckan så håll utkik.

***

Det går fortsatt bra för Calle Lif i USA, Man har vunnit tre matcher till sen debutmatchen och det är med siffrorna 3-0, 6-0 och 3-0. Det har även gått fortsatt bra för Lif. intervju kommer till veckan.

**

Jag har säkert missa något nu, men det får ni ta. P.s Datorn funkar strålande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *