Knasigt

 

Vi har aldrig varit en särskilt modern familj rent utav det tekniska i huset förns på senare år. Vi hade inte ett ordentligt internet förns för fyra år sedan då vi skippade modemet och skaffade trådlöst i huset. Vi har heller ingen stationär dator. Eller ingen fungerande, vi hade en förut men en det var en gammal dator som hade sitt bästföre-datum för flera flera år sedan. Självklart står den kvar i huset, vilket är helt meningslöst. Så när min bärbara dator gick sönder var det dags för mig att skaffa en ny. Som jag gjorde i fredags. Så under helgen ( oteknisk som man är) så har jag installerat det jag behöver på den så nu har jag kommit in i Mac-träsket, fast man kanske inte ska uttrycka det i träsket. Men det är så många som säger, ” One’s you go Mac, you never go back”  Hur som helst har det varit pissdålig uppdatering i veckan, men med en råååååsnabbb ny dator så kommer bloggen glöda ordentligt nu på slutet.

 

***

Lite om Ersmark mot Spöland/Vännäs.

Det var en grymt jämn match i den första halvleken. där båda lagen skapade heta chanser. Spöland/Vännäs som tog ledningen efter en stenhård frispark av Alexander Persson som ”touchade” på en Ersmark-spelare och in bakom en chanslös Daniel Lövgren i målet. Direkt efter målet ryckte Ersmark upp sig en aning och Christoffer Johansson fick ett strålande läge då han rundade Simon Johansson i målet men efter ett strålande backspel av Jesper Berglund kunde han vräka sig fram och få ut ett ben som styrde ut bollen till hörna.  I den första halvleken fick även Berglund ett gult kort som jag kan tycka är lite brandgult då han slet tag i Tom Bergvall som hade Berglund som siste man innan han hade varit helt fri. I den andra halvleken skapade Ersmark några halvchanser, bästa chansen hade nog Mattias Larsson som efter ett riktigt trollnummer kunde pricka ribban och ut. Mot slutet så tog SpölandVännäs över matchen och man kunde göra 2-0, 3-0 och 4-0. Efter mål av Simon Johansson, Kristoffer Nordlund och David Norrman.
***

Jag hade helt fel med min tippning av matchen då jag trodde på kryss. Men det var den känslan jag hade efter jag pratat med ”Togga” innan matchen då han påpekade tydligt att det är Ersmark som har ”pressen” på sig och att S/V skulle leda serien hur matchen än slutade. I och med att S/V fick första målet också dog nog hoppet lite inombords för alla Ersmarkare med tanke på att i S/V var man nog nöjd med ett kryss även om man alltid strävar efter seger.

Hur som helst STORT GRATTIS till Spöland/Vännäs som vinner matchen och i helgen säkrade man även seriesegern då man hemmabesegrade GUIF vilket betyder division III nästa säsong.  Ersmark trodde nog att man blev klara för kval i helgen då Obbola besegrade Sandåkern med 4-3. Men nu så kommer Sandåkern att tilldelas segern eftersom Obbola använde sig av Adam Chennoufi som startade senaste matchen med UFC vilket innebär att han inte får spela med Obbola då. Så inför sista omgången i division IV Södra herrar så står det mellan Ersmark och Sandåkern om vilket lag som blir klart för kval. Ersmark har dock kvaletplatsen i egna händer man behöver ”bara” slå Täfteå på dragonen för att bli klart och Sandåkern som givetvis hoppas på Ersmarksförlust måste slå Robertsfors BK.

 

***

Mer från helgen kommer. Lita på det!

1 kommentarer

  1. Det vore trevligt att få läsa om dom seriesegrare vi fick i helgen. Hur resonerar tex Spölands damer om div 2? Dom var ju nykomlingar i div 3. Vill dom gå upp?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *