Fotbollshörnan i veckan

Ja, då har ni Fotbollshörnan här från dagens pappers-VF. Läs och begrunda!

Tegs SK:s herrlag som är nykomlingar i division II söker efter en tränare som ska assistera André Ghanbari, som har kontrakt över nästa säsong.
– Med lite tur blir det klart inom en vecka, säger sportchefen Jörgen Åström.
Det första nyförvärvet på spelarfronten är redan klart. Det är Leonard Åström från Guif, vänsterback/vänstermitt, född 1994, som skrivit på för klubben.
ooo
Skadedrabbade målvakten Maths Elfvendals spelarkarriär kan vara över. I somras tog UFC-målvakten en paus från spelandet och inte mycket tyder på en comeback.
– Spelarkarriären är nog över. Jag kanske hoppas att knät blir bra över nästa säsong, men det håller inte för att påbörja en försäsong för superettan nu, säger Elfvendal.
Enligt vad VF erfar är det troligt att Elfvendal ändå kommer att fortsätta med fotbollen, som målvaktstränare i Teg.
– Vilka klubbar jag pratar med är mellan dem och mig, men en roll som målvaktstränare inför nästa år är absolut aktuellt, säger Elfvendal.
ooo
Linda Fransson har som bekant fått lockrop från både Piteå och Jitex. Nu har Sunnanås ex-Södraforward även fått erbjudande från Kif Örebro och givetvis har Umeå Södra hört av sig.
ooo
Det har inte hänt något kring Kalmar FF:s Sandåkernfostrade mittback Ludvig Öhman vars kontrakt går ut den första december. Öhman har kopplats samman med Umeå FC där ett lån från Kalmar FF inte vore helt omöjligt.
– Jag har inte skrivit på något och kan egentligen inte säga så mycket. Om ett par veckor lär jag veta hur det blir, säger Öhman.
ooo
Mark McNeil söker nya tränaruppdrag. De senaste säsongerna har han basat över Södra Ungdom i division III men lämnar nu.
– Jag har varit där i tre år och det har varit jätteroligt. Men både jag och klubben känner att det kan vara bra med ny röst för tjejerna. Det är inga hard feelings, jag vet att det kan vara så i den här branschen, säger McNeil.
ooo
Som VF skrev i förra Fotbollshörnan har UFC:s Ali Jasim en annan super­ettanklubb efter sig. Men trots det låter det inte som att den klubben utgör ­något hot mot Umeå FC, om UFC vill kontraktera ­Jasim.
– Jag är positiv till att stanna och det lutar mer åt att jag stannar i Umeå FC än går till den andra superettanklubben. Men jag vill inte säga för mycket, säger Jasim.
ooo
Umedalens damlag missade uppflyttning till division två med fyra poäng. Nu vill tränaren, Johan Eriksson, se en rejäl satsning mot uppflyttning nästa år för att vara kvar.
– Vi har inte satt oss ned och pratat om nästa år, men ja, jag vill se en rejäl satsning för att vara med nästa år, säger han.
Nästan samtliga spelare från 2011 har uttryckt sig vilja stanna kvar, men det finns lag högre upp som rycker i vissa spelare. Bland annat är Spöland Vännäs, som vann damtrean, intresserade av ­Lisa Eklund. Även Mariehem ska vara intresserade av spelare från Umedalen, Jonna Persson och Anna Nejati och Röbäcks IF är intresserade av att få tillbaka duon Kesinee Em Buaim och Amanda Brynjarsdotter.
ooo
Mer Umedalen. Herrlaget hoppas att tränaren Janne Westerlund skriver på ett nytt kontrakt i dagarna.
På spelarfronten är Samir Khelifi i stort sett helt klart för en comeback efter några år i Norge.
– Där får vi en riktigt bra forward, en målskytt, säger managern Thomas Bodén.
ooo
Bureå IF:s division IV-herrar kör vidare på samma tränarupplägg som i år. Jan Lindgren är huvudtränare och Fredrik Asp­lund och Johan Wallberg assisterande.
ooo
Även Bureås damer kör vidare med samma tränarstab i fjol, detta i duon Mikael Peterzon och ­Mikael Viklund.
ooo
Leif Lindahl fortsätter som tränare i division IV-laget Drängsmark/Ostvik. På spelarsidan kan Erik Andersson och Alexander Pettersson återvända till laget från jobb i Oslo.
ooo
Åsele IK:s damer tog hem division IV västra men har haft lite dubier om man ska ta klivet upp till trean eller inte. Men…
– Det troliga är att vi kommer gå upp. Men vi hoppas kunna samarbeta lite med grannklubbarna Vilhelmina och Dorotea, vi skulle vilja bredda truppen lite. Inget är bestämt men vi pratar med dem, säger tränaren Lars-Ove Markeby som med största sannolikhet fortsätter, detta tillsammans med Rob Fox.
ooo
9–10 december spelar Västerbottens P95-länslag första omgången av Cup Byggnads i Luleå. 12–13 november hålls ett förberedande läger i Skellefteå och följande spelar är ­uttagna dit.
Målvakter: Simon Andersson, Sandåkern SK, Tommy Söderlund, Morön BK, Alexander Berglund, Umedalens IF.
Backar: Tom Ekelund, Morön BK, Ludvig Sandström, do, Emil Edström, do, Markus Hedlund, Sunnanå SK, Jonatan Stenvall, Sandvik, Jonathan Lundin, IFK Umeå, Oscar Larsson, Skellefteå FF.
Mittfältare: William Nordin, Sandåkern SK, Markus Forsmark, Sävar IK, Erik Andersson, Lycksele IF, Kevin Forss, Bureå IF, Linus Marklund, Morön, Ludvig Brännström, Sandvik, Kim Kohlström, do, Elias Björklund, Mariehem SK, Mattias Lidberg, Täfteå IK,
Forwards: Sirac Guliey, Mariehem SK, Tobias Sandström, Sandvik IK, Markus Stenberg, Malå IF, Klas Wahlberg, Sunnanå SK, Ronni Hammare, Umedalen IF.
ooo
Skellefteå FF-forwarden Leo Englunds provträningsodyssé rullar vidare. Nu är Englund, som avverkat Åtvidaberg och Djurgården, även inbjuden till nyallsvenska GIF Sundsvall.
ooo
Blir Ramona Bachmann kvar i Umeå IK? Senaste rapporterna pratar om beslut i dag eller i morgon.
ooo
Blattnicksele IF startade om A-lagsverksamheten i somras efter ett år i malpåse. Och det verkar som att det blir A-lagsfotboll även nästa sommar på Österåsen.
– Det är väl då planen. Det var bra uppslutning i sommar och vi höll i gång nästan 40 spelare, säger Blattnickseles allt-i-allo Mathias Bäcklund som hyllar inlandsserien division VI västra.
– Det är nästan en förutsättning för att vi ska ha ett lag. Jag ser inte ens en möjlighet av att ha 40 spelare i gång som vill sitta och åka till kusten varannan helg, den tiden är förbi.
ooo
Efter många om och men står det nu klart att Abbe Taha fortsätter som tränare i Röbäcks herrlag. Han kommer att dela på tränarsysslan med Peder Molander.
– Abbe kände för att ta ett kliv tillbaka, men vi har inte hittat någon ny tränare. Därför föreslog vi honom att köra vidare ett år och så blir det, säger Erik Nordahl i Röbäcks IF.
Spelarmässigt är det inga klara nyförvärv och ett par spelare har aviserat att de eventuellt inte spelar med laget nästa år. Markus Sjögren uppges ska spela med Flurkmark.
ooo
Skärgårdsklubbarna Obbola IK och IFK Holmsund inleder från och med nästa år ett samarbete gällande A-lagsverksamhten på herrsidan.
– Det är på grund av spelarbristen i laget, säger Ulrica Valtersson ordförande i Obbolas fotbollssektion.
Det nya laget, Obbola IK/IFK Holmsund tar Obbolas plats i div IV. Då Sandvik spelar i samma serie nästa säsong vankas härliga skärgårdsderbyn till sommaren. Holmsund släpper i och med samarbetet sin plats i div V.
ooo
Mer Obbola. En tränare som skulle kunna vara aktuell för det samarbetet är Bert-Åke Mårtensson, som de senaste sex åren har varit tränare i Obbola.
– I ärlighetens namn vet jag inte ens om jag ska hålla på med fotboll nästa år. Jag känner mig lite trött på det och det skulle kunna vara skönt att bara få titta på fotboll under ett år, säger Mårtensson.
Han väntas lämna besked till Obbola/Holmsund i veckan, annars kan en hjälproll i Umedalens IF vara ett alternativ.
– Beroende på om jag ska vara tränare eller inte finns möjligheten att hjälpa Bodén (Thomas) i Umedalen med kontraktering av spelare och sånt, säger Mårtensson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *