Fotbollshörnan här igenJa, här är då fotbollshörnan från dagens pappers-VF…

ooo

Gimonäs UIF:s damer tog steget upp till division III i höst. Nu rustar laget för en ny nivå. KB65-spelaren Sofia Hellström är på väg in och länslagsspelarna Nicolina Lundström, Ersboda, och Elina Willbäck, Röbäck, har provtränat med division III-nykomlingen. Skyttedrottningen Emelie Lindkvist har nobbat lockrop från Spöland Vännäs och fortsätter.
På tränarsidan? Inget het klart än.
– Det är jättelockande men jag har många järn i elden, säger en av tränarna, Janne Eliasson, som är även ledare för Guifs 98-lag, domarinstruktör och zonansvarig för flickor 98 i Västerbotten.
ooo
Återvinningscentralen Flurkmarks IK slutade trea i damtrean i år med sitt rutinerade garde. Hur ser det då ut till nästa säsong? Ja, tränaren Heikki Kuusisto har inte tackat nej till en fortsättning och på spelarsidan…
– Verkar ska fortsätta, men vi har några trådar ute, vi kan nog behöva några spelare till, säger Nina Roukus, som med sina 40 år är den verkligen veteranen i laget, och det blir nog en säsong till för henne också.
– Det är ju så roligt med allt annat runtomkring också, säger hon.
ooo
Ersboda SK har stått utan representationslag på damsidan i 2,5 år. Nästa säsong startar ESK A-lagsverksamhet igen.
– Stommen i laget är F96-tjejer så de kommer givetvis behöva lite stadga, säger Tomas Bäckman i ESK.
Rickard Lindahl fortsätter som tränare, Richard Oscarsson blir lagledare och sedan ska ledarstaben stärkas upp ytterligare inför omstarten i A-lagsvärlden.
ooo
Det blev inga Västerbottenslirare som blev utsedd till bästa spelare i division II. Skellefteå FF:s Fredrik Enberg var nominerad i målvaktskategorin som vanns av Östersunds Besko Kodalaev. I mittfältsklassen var FF:s Goran Zdravkov och Mariehems Jonatan Lundberg nominerade men där valde spelbolaget Hudiksvalls Siksten Kasimir. Östersund Steve Burton blev utsedd till bästa back och Hudiksvalls anfallare Joel Stillmark till bästa anfallare.
ooo
Division III-laget IFK Umeå tappar högerbacken Morgan Sahlström som flyttar till Sundsvall. På nyförvärvssidan är IFK intresserat av Ersmarks talangfulle Joel Mugisha och Mariehems Pontus Åberg.
ooo
Tegs SK hade i år André Ghanbari som huvudtränare och Jörgen Åström som assisterande i marschen mot serieseger i division III mellersta. Nu letar Teg ny assisterande tränare och ett namn i floran är Umekamraternas tränare Michael Westman.
– Han är en av de vi träffat men vi har några namn vi tittar på, säger huvudtränaren Ghanbari.
ooo
Sandviks IK fortsätter vara silly season-aktiva. Division IV-laget hoppas knyta till sig mittfältaren Andreas Nilsson från skärgårdsrivalen Obbola IK och 25-årige Jens Granström från Harads IF. Under december ska också målvakten Johan Olofsson från division V-laget Umekamraterna träna med Sandvik.
ooo
Moröns damer åkte ur division II och det får även konsekvenser.
Länslagsmeriterade Rebecca Andersson väljer att lägga skorna på hyllan, vilket även Malin Nilsson gör. Julia Larsson från Morön City tränar nu med BK vilket även talangen från F-17 Fanny Söderlund gör. Det finns även fler frågetecken om spelare som eventuellt ska sluta och de besluten kommer tas i de närmsta veckorna.
ooo
Harald Kristiansen fortsätter som tränare för division V-laget Gunnarns IK. Laget tappade ett par spelare mitt i säsongen i somras men har några nya på gång in. Namn?
– Inget är påskrivet ännu och sedan hämtar vi lite folk från Umeå som inte är med i träningsgruppen. Vi har väl 50-50 med spelare från Umeå och Storuman, berättar Kristiansen som även öppnar för ett samarbete med Storumans IK som tänkt starta upp lag i sexan till nästa säsong.
ooo
Hamdija Comic kör vidare som tränare i division IV-laget Sandåkerns SK med Göran Blomberg som assisterande. Tanken är att behålla årets trupp och att nästa säsong ta hem division IV södra.
– Målet är att vinna fyran, spelarna har utvecklats mycket i år och får de bara en liten knuff till i utvecklingen så ska vi kunna göra det, säger Christer Wilhelmsson, herransvarig i Sandåkern.
ooo
Benny Karlsson kör vidare som tränare för Lycksele IF:s division IV-herrar med Urban Israelsson som kommer in som assisterande tränare.
– Det känns bra, i fjol var jag nästan helt ensam. Nu stärker vi upp organisationen lite, säger Benny Karlsson.
På spelarsidan har LIF sonderat terrängen i truppen (laget använde sig av 40 spelare i år!) och de flesta är positiva till en fortsättning. Lovande trion Erik Andersson, Filose Irakouze och Simon Birgersson spelade en testmatch med Skellefteå FF i höstas men det är inte troligt att de lämnar Lycksele i dagsläget.
ooo
Fortsätter Janne Westerlund som tränare för Umedalens division II-herrar? Det kan bli så.
– Vi håller på att prata med varandra, meddelar Westerlund om det Umedalen där Sörfors mittfältare Joakim Bålfors är ett potentiellt nyförvärv.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *