Hörnan ute igen

Efter 14 år som tränare för IFK Åkullsjön slutar nu Ingrid Larsson! Hon har följt 87-tjejerna i laget från småbarnsåldern och de senaste nio åren har hon varit
A-lagstränare
i Åkullsjön.
– Efter 14 år måste man få pensionera sig. Man måste ju brinna 100 ­procent varje år och nu börjar jag känna att det är dags för någon annat, samtidigt kan det vara bra för tjejerna att få höra en ny röst, säger Ingrid. Åkullsjön får nu leta helt ny tränarkonstellation då även Anders Erixon, som varit i Åkullsjön senaste fyra åren, slutar. På spelarsidan? Alexandra Sundh och Carolina Sundh tar mammaledigt och det är frågetecken för Liza Lundqvist som flyttat till Skellefteå. – Men vi hoppas förstås få ett slagkraftigt lag till nästa säsong ändå, säger Ingrid Larsson. ooo
UFC-anfallaren Robin Nilsson tog timeout från fotbollen i somras efter 1,5 säsong med knaper speltid i UFC. Nästa säsong? Ja, några klubbar har hört av sig.
– Både Mariehem och Umedalen. Men just nu känner jag verkligen inte alls för att spela, säger Nilsson som 2008 bildade en fruktad anfallsduo med Robin Arestav i Mariehem SK. Nu är Arestav också klubblös. Läge för återförening i MSK-tröjan?
– Vi har pratat om det och det vore ju roligt, men vi får se, säger ”Nille”.
ooo

Mariehem SK:s herrlag i division II består i detta nu av 16 kontrakterade spelare inför nästa år. Inför nästa års säsong behövs ytterligare ett antal spelare, men det kommer dröja innan Mariehem kontrakterar fler.– Vi har gjort klart med de spelare vi kan utifrån de förutsättningar vi har så vi har rätt bra koll på läget. Sämre koll har vi på alla regler gällande farmarklubbs- och utlåningsavtal, vilket gör att vi inte exakt vet hur vi ska hantera storleken på truppen, säger lagledaren Håkan Arestav.

ooo
Enligt uppgifter till Fotbollshörnan snackar dock MSK med Ersmarks­forwarden Christoffer ”J” Johansson. Återstår att se var det landar.
ooo
Division IV-laget Ersboda FF byter tränare. Årets huvudtränare Daniel Nilsson tar ett steg ner och blir
instruktör och ny huvudtränare blir Mark McNeil som närmast avverkat tre säsonger i division III-laget Södra Ungdom FF.
– Ersboda presenterade ett bra koncept som är intressant. Det låter som en intressant trupp och lösning för min del. Jag trivdes jättebra i Södra men kände att jag ville tillbaka till herrsidan nu. Det passar mig perfekt, säger McNeil.
ooo
Södra Ungdom har för övrigt gjort klart med ny ledarstab. Joakim Nyberg tar över huvudansvaret efter McNeil och sedan blir Patrik Svensson samt Björn-Åke Lingesten assisterande tränare för division III-gänget. Ny fystränare blir Tor Söderström.
ooo
Umeå FC har förlängt ännu ett kontrakt, detta med fystränaren Malin Skoog. Däremot letar klubben
ny materialförvaltare då ­Ruarid Watt tackar för sig efter en säsong.
ooo
Förre Umeå FC-spelaren och Tegstränaren Anders Wallerström gjorde sin första säsong med
Piteås division II-herrar
i somras. Nu är Wallerström klar för en ny säsong i Piteå, detta tillsammans med Johan Norberg.
ooo
Andreas Bengtsson får assistans kommande säsong i sin tränarroll i division II-nykomlingen Spöland Vännäs. Det är Olof Nyman, som tidigare var Bengtssons högra hand i Mariehem FF i division III och IV, som blir assisterande tränare.
ooo
Ett tips till Fotbollshörnan sa att Jörns fruktade målspottare Simon Karlsson skulle ta med sig lillebror Emil till division IV-konkurrenten Bureå IF till nästa säsong.
–Va? Det är då ingen som sagt nåt till mig i alla fall, jag kör hockey nu sen får vi se hur det blir med fotbollen. Det är då ingen annan klubb som hört av sig till mig, säger 18-årige Simon som för något år sedan jagades av både Boden och Skellefteå FF.

ooo
Däremot stämmer det att Bastuträsks spelande tränare Peter Degerman är på gång till Bureå.
– Ja, jag ska spela futsal-DM och Sunnanåcupen med Bureå och sen får vi se. Men nästa år vill jag bara vara spelare, ­säger Degerman.
Johannes Enwald och Carl Lindström är också på gång från Bastuträsk till Bureå.
ooo
Med Degerman borta ska Bastuträsk, nästa år i division V, lösa tränarfrågan ur egna led. Klubben ska nästa år bara ha ett representationslag och inget utvecklingslag.
ooo
Obbola IK ingår som bekant ett samarbete med IFK Holmsund inför fotbollssäsongen 2012 och spelar i division IV under lagnamnet Obbola IK/IFK Holmsund.
Bert-Åke Mårtensson fortsätter som huvud­tränare med assistans av ­Johan Rönnmark och ­Anders Edlund. Lagledare för den nya skärgårdssammanslagningen blir Gunnar Ågren och Magnus Nilsson.
ooo
Burträsk FF:s Kåre Granberg prisades i lördags på fotbollsgalan då han fick ta emot Tidningarnas pris för sitt mångåriga damfotbollsvärv.
Nu är Granberg aktuell för Morön BK.
Division II-­laget har som bekant tappat Kenneth ”Kega” Isaksson och Moröns förhoppning är att Kåre Granberg vill ­ingå i ett tränarduo
tillsammans med Gunnar Hellgren, som blir kvar
i laget.
ooo
Skellefteå FF:s John Eriksson kan lämna klubben. Både division I-laget IFK Luleå och division II-laget Bodens BK har hört av sig till den 25-årige anfallaren.
ooo
Nu är det klart. Rainer Eskelinen och J-O Hemmervall fortsätter som tränare för division III-laget Robertsfors IK.
Gällande Robertsfors spelartrupp är ännu inte så mycket spikat, men klart är att 18-åriga ytterbacken Jesper Lundqvist stannar nästa år. Tränare Hemmervall tror dock att större delen från fjolårets trupp blir kvar, inklusive polackerna Maciej Megger och Radoslaw Erlich.
– Ja, åtminstone “Rado” blir troligen kvar, säger Hemmervall.

ooo

Mer division III. Betseles herrlag kommer troligtvis flyttas till mellersta trean till nästa säsong.
– Det är bra, resemässigt blir det bättre. Det känns roligare att åka 40 mil till Sundsvall än att åka upp och spela bredvid gruvan i Kiruna, säger den nyblivne sportchefen och tillika Betseleprofilen Thomas Strömgren.ooo

Bo Lidén fortsätter som tränare för division IV-laget Sörfors IF. Däremot kommer hans kollega från i år, Daniel Eriksson, inte att fortsätta i samma utsträckning. – Vi jobbar på att få någon till tränare, säger Lidén som ser ut att få behålla alla utom Joakim Bålfors, Simon Hansson och hockeydömande målvakten Tomas Alström.
Niklas Mannelqvist från Sandåkerns SK väntas ersätta Alström.
ooo
Dan Burlin var tidigare i höst och provtränade med Östersund. Nu har den förre Skellefteå FF-mittfältaren fått ett kontraktsförslag att ta ställning till. Han har dock inte fattat något beslut om sin framtid ännu.
ooo
Senaste Leo Englund-nytt?
– Ingen ny klubb har hört av sig. Jag hoppas det blir provträning med både Gif Sundsvall och Djurgården efter nyår, jag skulle ha tränat med Giffarna för två veckor sedan men har haft lite ryggproblem och vill vara hundra när jag ska provträna, säger Skellefteå FF-anfallaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *