Ny hörna


Mariehem hotas av ­spelartapp, men tränaren Christer Oscarsson gör som sir Alex och fortsätter.
En hel drös försvarare är dessutom i fokus ­denna vecka.
Fotbollshörnan bjuder på senaste nytt från länsfotbollen.

Christer Oscarsson har bestämt sig för att leda Mariehems damer en sjätte säsong.
– Jag var mycket tveksam, men jag är lite ­revanschsugen från i fjol, säger han.
Däremot är MSK-spelarna Amalia Persson, Amanda Andersson och Sanna Kullberg osäkra kort inför nästa säsong.
– Det är oroväckande att så pass unga spelare funderar på att lägga av med fotbollen, det är lite galet, säger Oscarsson.
Nästa vecka ska tre spelare provträna med MSK och ett par talanger från Mariehems FF kommer att flyttas upp i A-laget till kommande säsong.
ooo
Mer Kullberg …
Storasyster Emma Kullberg har en hel del att fundera på. Två damallsvenska klubbar rycker
i henne. Likaså Sunnanå och ytterligare ett par ­division I-lag.
– Det är inget klart än men jag hoppas att ta ett beslut så snart som ­möjligt, säger Kullberg.
– Det finns kvar i tankarna att flytta upp igen, men det är fotbollen jag har flyttat för och just nu spelar det ingen roll ­geografiskt var det blir.
ooo
Umeå Södra är också intresserade av den 20-åriga mittbacken. Och förutom Kullberg hoppas Södra också på en annan mittback. 18-åriga Själevadsspelaren Sara Nordin har provtränat med laget.
– Det är en tjej med ­höga ambitioner och
bra inställning. Hon är huvudstark och stabil och på sikt tror jag hon kan bli ledaren i vårt försvarsspel, säger Södratränaren Torbjörn Nordström.
Enligt Södras sportchef Tom Bergström är ytterligare ett par heta namn på gång. I december ska tre till fyra spelare provträna med norrettanlaget.
ooo
Mariehems mittback Erik Johansson lider av tidsbrist och kan därför lämnar Mariehems herrlag. Ersättare kan bli den rutinerade mittbacken Janne Jonsson som har flertalet säsonger i Umeå FC på meritlistan. Janne spelade säsongen 2011 med Umedalen men även Tegs SK är sugna på hans namnteckning.
ooo
Mer Mariehem.
Peder Åström i MSK är riktigt nära att signa ett kontrakt med moderklubben Spöland/Vännäs.
ooo
Mer mittbackar. Marko Mihailovic har förlängt sitt kontrakt med Umeå FC. Det nya avtalet gäller över de två kommande säsongerna. Samma sak gäller för Jens Sjöström den äldre. Jens, som var borta på grund av skada i drygt ett år, bidrog starkt till UFC:s avancemang till superettan. Mycket talar även för att en tredje mittback, Erik Löfgren, även han hakar på superettantåget.
ooo
Sunnanåherrarna har ett gäng spelare på provspel. Robin Andersson, Ljusvattnet, Kim Öström, Renbergsvattnet, och Joel Edström, Jörn, var alla med när laget hade sin första träning för säsongen. Dessutom ska Bureåmittfältaren Kevin Forss provspela.
ooo
Robertsfors IK har hört sig för hos IFK Umeås duo Sebastian Glaas och ­Simon Frohm.
– Robertsfors känns som en väldigt seriös klubb som verkar ha rätt ambitionsnivå för mig. Tanken är att jag ska åka dit och känna mig för men jag kan varken säga bu eller bä, jag vill ju ­spela fotboll så seriöst som möjligt så inga ­dörrar är stängda, säger Sebastian Glaas.
ooo
Vi nämnde Sunnanås herrar ovan. Samuel Pont-Laisfeldt ska försöka ta en plats i Skellefteå FF och Kristoffer Vikberg går till division IV-laget IFK Ålund.
ooo
Carl Petterson-Lif är på väg att bli mästare i hela USA. Han är nu tre matcher ifrån att få lyfta bucklan. I går vann hans Lindsey Wilson College med 2–0 och ”Calle” var givetvis nöjd.
– Skönt att vi vinner, jag spelade kanske inte så bra i första men i andra så började spelet stämma ­ordentligt. Jag tror vi har riktigt goda chanser att gå hela vägen säger den förre Umeå FC- och Tegsspelaren.
ooo
Jonas Desai lämnar nedflyttade Boden efter ett år. Hans före detta klubb Skellefteå FF har varit i kontakt med ­honom och vill gärna se en återkomst.
ooo
Skellefteå FF vill också gärna ha tillbaka Umeå FC-spelaren Timothy McNeil, som var utlånad till FF under säsongen.
ooo
Umekamraterna har gjort klart med en ny ­tränare som tar över
efter Mikael ”Wesse” Westman. Det blir Per Lundin som tar över och till sin hjälp fortsätter Ali Mumuni, tidigare UFC-spelaren.
ooo
Sunnanådamerna har gjort klart med Sandra Fält Barbalace. Hon kommer hem efter ett år i Italien och har redan tränat med laget.
– Ett bra förvärv. Hon har fått spela en annan sorts fotboll i Italien och kanske lagt till mer teknik till sitt fysiska spel och kommit hem som en mognare tjej, säger Inger Arnesson på SSK.
SSK som även hoppas göra klart med Carina Holmberg, Kicki Viklund, Anna Bodén och Åsa Berglund inom kort.
– Varje dag kommer man närmare, innan jul ska de flesta vara klara hoppas jag, säger Arnesson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *