Veckans hörna!

 

Glöm norskan Lisa-Maria Karlseng Utland som det ett tag ryktades om skulle provträna med Umeå IK. Lägg i stället namnet Lina Hurtig på minnet. Den 16-åriga jättetalangen spelade division I för Gustafs Goif den senaste säsongen och gjorde 14 mål. Ett antal flicklandskamper står också på meritlistan.
– Hon kommer att träna med oss några dagar nästa vecka. Det är en mycket intressant spelare med god teknik och bra spelsinne, säger UIK-tränaren Joakim Blomqvist.
ooo
Burträsk FF har klart med två Sunnanåvärvningar. Det är F17-spelarna Josefin Marklund och Vendela Steinwall som bestämt sig för att spela med division III-laget nästa säsong.
– Det är två unga talanger, så det är jättekul, säger tränaren Lars-Martin Lajja Wikström
ooo
Division IV-laget Lycksele IF har gjort klart med sina två första nyförvärv  och detta från lokalrivalen Betsele IF. Det är Kim Fjällström och Hammoudi Al-Kassas som skrivit över. – Kim är en mycket lojal och träningsvillig spelare som kan blomma ut och ”Hamme” är en målgörare och framspealre, en spelartyp vi behöver, säger LIF:s Henrik Berggren.
ooo
Under juldagarna ska 18-åriga forwarden Frida Sjöberg från Östersund provträna med norrettanlaget Sunnanå SK. SSK rycker också i systrarna Nilsson-Waara. Erika och Linnea spelade med damallsvenska Piteå  i fjol, men är nu aktuella för Skellefteålaget. Samtidigt är det frågetecken för Karolina Rosendahl, Anna Bodén och Kicki Wiklund. Det är inte klart om trion  ska fortsätta spela med Sunnanå nästa säsong.
ooo
Mer Sunnanå. Klubben försöker lösa målvaktssituationen. Frågan är om Åsa Berglund ska fortsätta och diskussioner förs också med hemvändaren Eva Nilsson, som spelat i Norge två säsonger, men som nu flyttat hem igen.
– De är intressanta, vi vill ha dem båda två, säger SSK:s Inger Arnesson, marknadsansvarig.
ooo
Efter ett par säsonger i Tegs SK flyttade Hörnefors IF-fostrade Johan ”Bacon” Bergström i höstas till Göteborg. Där provtränade anfallaren med nybakade division I-laget Utsiktens BK men det blir inget spel i Utsikten och nu har ”Bacon” beslutat sig för att lägga skorna på hyllan.
ooo
Nysammanslagna division IV-laget IFK Holmsund/Obbola har försökt värva ett par meriterade spelare. De har dock fått  nobben av Marys Home-anfallaren Rickard Bojang och MSK-forwarden   Johan Nordell.  
– Jag har tackat nej till dem, säger brandmanna-studenten Nordell som kan hamna i MSK:s division IV-syssling Marys Home. – MSK:s avvecklingslag, haha. Jag har haft alldeles för mycket skador och just nu lutar det åt Marys Home, det är ett skönt gäng och fyran är en bra serie med lagom resor, säger Nordell, utsedd till Västerbottens bästa fotbollsspelare 2006.
ooo
Inger Arnesson är förresten den som axlat rollen efter den tidigare så kallade sportchefen Sören Gustafsson. Hon har tagit över de samordnande uppgifterna som han hade tidigare.
– Vi har delat upp uppgifterna på flera personer, säger Arnesson.
ooo
Umeå Södra tappar sin skyttedrottning. Erika Blomstrand svarade för tolv mål i år, men efter två säsonger i Södra-tröjan ska hon flytta hem till Eskilstuna igen tillsammans med sin partner.
– Jag har inte bestämt mig om jag ska fortsätta spela eller om jag ska ta ett sabbatsår, säger Blomstrand.–  Det är en målskytt av rang vi tappar. Vi står inte och faller med Erika på något sätt, men det är ändå tråkigt, säger sportchefen Tom Bergström.
ooo
Mer Umeå Södra. Som vi tidigare berättat är Södra intresserade av den 20-åriga mittbacken Emma Kullberg. Nästa vecka ska dessutom lillasyster Sanna Kullberg, Mariehems SK, provträna med norrettanlaget. Även 18-åriga Själevadsmittfältaren Julia Nytorp ska återigen komma upp och träna med laget.– Vi vill se lite mer av henne. Det är en ung spelare som har framtiden framför sig och förhoppningsvis kan hon blomma ut hos oss, säger Bergström.
ooo
Umedalens IF hade 23 stycken på tisdagträningen, bland annat Emil Lindgren och Samuel Wiklund från IFK Umeå plus ett par stycken till från andra Umeåklubbar. En som kan vara på väg bort är förre UFC-backen Björn Bjersing som har tränat med, och kan vara på väg tillbaka till, Sörfors. Uppgifter gör också gällande att Andreas ”Släggan” Olofsson är aktuell för SIF. Däremot är det klart att Joakim Bålfors går den andra vägen och är klar för UIF.
ooo
Mariehem SK har klart med 16 spelare på kontrakt och avvaktar repskapet i morgon om rak seriepyramid. Det kommer avöra om det blir ett MSK 2 eller inte. Det beslutet blir avgörande för truppstorleken.
– Blir det rak pyramid kan vi ha en större trupp annars blir det en mindre trupp, säger Håkan Arestav.
ooo
Mer Mariehem. Förutom Sörfors tränar Björn Bjersing även med just Mariehem. Sedan tidigare finns också Bjersings Umedalskollega Janne Jonsson med på träningarna. Dessutom har man en fransman som provspelar.
– Han heter Omar i förnamn och verkar kunna spela back och mittfältare. Det som utmärker sig på honom är hans försvarsegenskaper som är väldigt sydeuropeiska, säger tränaren Bengt Lundqvist.Om det blir någon Omar i Mariehems division II-lag nästa år återstår dock att se.
ooo
Apropå Mariehem så är det tänkt att man ska byta konstgräsmatta på MSK Arena.– Vi har en målsättning att byta i sommar, allt är inte klart, vi vet inte vilken matta det blir och så ska finansieringen ordnas. Men någongång från midsommar och tre fyra veckor framåt. Mattan har gjort nio säsonger och man brukar säga tio säsonger, det bästa är taget ur den, säger Göran Ljungberg.
ooo
Skellefteå FF har i veckan gjort klart med tidigare Sunnanå- och Robertsforsspelaren Samuel Pont Laisfeldt.
– Han känner att han fått suget tillbaka, sen kommer även Anders Cheung från Anderstorp. En mittfältare född -89 som går att använda i anfallet, säger Arne Olofsson i FF som också berättar att målvaktstränaren Andreas Emanuelsson kommer tillbaka efter ett sabbatsår.
ooo
Vilhelmina IK har gjort klart med Daniel Risberg som spelade för klubben två matcher i somras. Dock har migrationsverkets nedläggning påverkat inlandslaget mycket.
– När det lade ner tappade vi tvåsiffrigt antal spelare, säger Ante Fahlén som också tror att andralaget, som spelat i uppskattade inlandsserien division VI västra, är ett minne blott.– Vi hade stora problem redan i höstas och förmodligen måste vi nog lägga ner det på grund av spelarbrist. Lite trist, det var en bra serie att vara i med korta resor.
ooo
Division V-laget Bygdeå Goif söker ny tränare när Rickard Brändström lägger av.
– Jag kommer kliva av, jag har inte den tiden som krävs. Sen om jag kommer vara i bakgrunden på något sätt får vi se, säger han.
ooo
Bjurholms IF har tackat ja och till våren blir det division V-spel på idylliska Bjurevi. – Jajemensan, grabbarna tyckte att det var en utmaning, så då kör vi. Vi har ett väldigt ungt lag där stommen är från P17-laget. Nu satsar vi lite hårdare. Ser man på slutet på förra året när det gick så bra, så var det många från P17 och vi har gjort klart med alla från i fjol. Jag har inte så stor koll på hur stor skillnaden är mellan sexan och femman men tror inte att vi blir något topplag, men någonstans i mitten hoppas jag, säger Ari Achrén.
ooo
Division IV-laget Ersmarks IK:s farmarlag, Ersmarks BK, spelade i fjol i division VI. Nu har Ersmarks styrelse beslutat att EBK-projektet läggs på is och inte ställer upp i seriesammanhang säsongen 2012.
ooo
Efter att ha legat nere några år ska Sävar IK dra i gång ett nytt damlag nästa säsong. Det är före detta Sävarspelare som ska göra comeback. Ungefär 25 tjejer från 40 år och nedåt är redo att dra på sig fotbollsskorna igen.
– Det ska bli så kul. Får vi inte ett alltför stort tapp då tror jag att det kan bli hur kul och hur bra som helst, säger Elin Granholm, en av initiativtagarna.Tränare för laget blir före detta Holmsundsspelaren Ronny Bäckman, men laget saknar än så länge en målvakt.– Ja, det är lite tunt på den sidan, säger Granholm.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *