Hörnan

Umeå FC och Adam Chennoufi har nu kommit överens om en förlängning på ett år. Samtidigt så har  Mohamed Kamanor, Albert Kargbo och Ibrahim Kallay bjudits in till provspel. Samtliga tre spelare kommer från Sierra Leone-klubben FC Kallon, där succéduon ”The Banguras” från AIK kommer från. Det rör sig om en ytterback, innermittfältare och en forward.

***
Umeå IK jagade målsprutan Manon Melis och erbjöd henne ett kontrakt men fick nobben. – Det stämmer. Vi gav henne ett bra bud, ett tvåårskontrakt men hon ville väl helt enkelt inte hit, säger sport- och klubbchefen i Umeå IK, Niklas Westman. 

***
Sunnanå har hittat sin ersättare till trotjänare Åsa Berglund och det blir Emma Gustavsson som har landslagsmeriter. Sunnanå jagar även Linnea Nilsson-Waara som just nu söker jobb i Skellefteå, därefter blir det aktuellt med ett beslut om ett kontrakt.

***

Skellefteå FF får behålla succémannen Leo Englund som nu tillsammans med FF är muntligt överens om ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. En spelare som INTE kommer spela i FF i år är Dan Burlin som flyttat till Uppsala för studier och söker nu klubb i där i trakten.

***
Tegs SK kan bli av med sin målspruta Johan Örnfjäll som gjorde riktigt bra ifrån sig då han provspelade med UFC, rykten säger att ett kontrakt kan vara aktuellt för Vilhelminasonen.

**
Umeå Södra Ungdom har gjort två riktigt bra nyförvärv i MSK-duon Carolinn Sandström och Olivia Lundberg. Rykten säger även att Sandra Olofsson ska göra comebak i klubben och dra på sig den gulblåa tröjan.

Robertsfors IK har gjort klart med Morön BK:s ytterback Anders Vidmark samtidigt som man fortsätter att leta nyförvärv.

**’
IFK Umeå har gjort klart med tre spelare William Åström (GUIF) Mattias Lindberg(Täfteå) samt Simon Karlsson (Sandåkern) Däremot så riskerar man att tappa mittbacken Samuel Wiklund och mittfältaren Emil Lindgren till Umedalen.

**
Ersmark IK har gjort klart med en tränare och det är ingen mindre än Anders Öhlund som har meriter från då han tränade Mariehems SK till serieseger i div 4, Robertsfors IK, Gimonäs dam, UFC´s allsvenska reservlag . Däremot så tappar man Tom Bergvall som flyttat till Stockholm. Jonathan Esselin ryktas vara påväg tillbaka till klubben om han inte väljer spel i division 5 och Umekamraterna.

**
MSK:s damer fortsätter att tappa spelar som det skrevs om så tappar man Sandström och Lundberg. Även Sanna Kullberg och Amanda Andersson slutar i MSK då båda lägger skorna på hyllan.

**

Umekamraterna tänker satsa lite extra i år och det har kommit ett par hemvändare som tränat med klubben. Sedan ryktas även Sandåkerns Adam Larsson som just nu befinner sig i Norge vara påväg tillbaka till sin moderklubb.

4 kommentarer

  1. Bra skrivet!

    Som det stod i en tidigare kommentar undrar jag också om det kommer srkivas något om förbundslagens försäsonger? Vilka träningsmatcher kommer man spela osv.

  2. Asså de här nyheterna visse man redan om ju. Det är mkt som har hänt som.inte med med skrivet. Div 2 klubbarna till div 4 har ju värvat massvis med spelare och de finns.inget skrivet om de. Go sebbe glaas! 🙂

  3. ”Umekamraterna tänker satsa lite extra i år…..”
    Umekamraterna har inget lag anmält så den stsningen kan bli problematisk, men vi gissar att Sebastian menar IFK Umeå 2.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *