”Riktigt Nöjda med det vi har”

Efter att under dagen dragit ut en visdomstand så har min tandläkar-skräck nått en ny nivå. Speciellt då tandläkaren utbrister direkt efter att jag dragit ut tanden. ” Men oj! Kolla där, det håller ju på att titta fram en till visdomstand på andra sida” Nåja, nog om mina personliga rädslor.

Jag har fått mail och sett några kommentarer här på bloggen där många frågar om UIK:s lagbygge. Därför passade jag på att ta ett snack med sportchefen Niklas Westman.

Hur ser du ut på spelarfronten, är ni nöjda eller letar ni efter förstärkning?
– Vi är riktigt nöjda med den trupp vi har, men det är klart att vi kollar på marknaden. Ska vi värva så ska det vara en spelare som passar vårat spel och går direkt in i startelvan.
Hur ser du på nyförvärven ni gjort?
– Vi är otroligt nöjda, vi har ju värvat Lina Hurtig som förmodligen är Sveriges intressantaste spelare i hennes ålder. Sen har vi Hjolman som visat vilken kapacitet hon besitter och Emma Åberg-Zingmark har varit fenomenal. Kort sagt så är jag/vi nöjd med alla värvningar.
Du var lite skeptisk till att ge Emma Åberg-Zingmark ett kontrakt från början om jag inte har fel?
– Nä, exakt. Hon hade ju haft uppehåll från fotbollen helt ett år och när man själv jobbade på VF så var inte alltid dom stora rubrikerna kring henne. Men som hon spelar fotboll, hon har imponerat otroligt mycket och kommer absolut vara en av de viktigaste spelarna i år, oerhört skicklig tjej kul att man har fel ibland.
Hur ser du på seriekonkurenterna?
– Ja, vad ska man säga, Tyresö och Malmö har ju värvat otroligt mycket men jag köper inte riktigt det konceptet samtidigt som det är ekonomiskt omöjligt att värva för samma summor som de. Men vi har många duktiga underifrån och det spelare vi värvat har satt fotboll och utveckling i första hand vilket inte alls är självklart i dagens fotboll då det flesta spelarna pratar om att det är det viktigaste och i slutändan är det ändå bara pengarna det handlar om. Men det är klart, gör man en bra säsong då ska man ha möjlighet att ökning av sin lön och så är det också för oss, men våra spelare vi värvat har ingen kläckt ur sig hur mycket får jag betalt, utan istället vart skriver jag under. Det kallar jag riktig karaktär och då vill vi också ge dom möjligheten att växa och utveckas här.
Tack för du tog dig tid!
Ingen orsak, kom förbi på någon träning så bjuder jag på kaffe innan.

***

Mina personliga åsikter om UIK:s lagbygge så känns det helt rätt. Det går inte, precis som Westman säger att värva så många spelare för den gigantiska summan pengar. Inte för UIK i alla fall.  Det är bara att kolla hur många spelare som är landslagsaktuella och hur många lokala produkter man har i truppen för att inse hur RÄTT detta lagbygge är. Kapten, Emma Berglund är för mig given i A-landslaget och har gjort riktigt bra ifrån sig på det senaste samlingarna, Molin och Hjolman är båda två och härjar i u-23 landslaget. Talangen Jasmin Nejati har varit på landslagsamlingar  och nu har vi tre talangerna  Hanna Sandström, Linda Hurtig och Johanna Nyman som alla är kallade till U-17:s dubbelmöte mot Skottland 27-29 Mars. Nog kommer det fram duktigt folk underifrån alltid, det behöver fotbollsumeå inte vara oroliga för. Jag har säkert missat någon och ber om ursäkt isåfall. Så fotbollsframtiden ser ljus ut för Umeå IK, även om jag själv har svårt att se att dom ska kunna utmana om guldet i år. Men om ett, två eller kanske tre år tror och hoppas jag att guldet är i Umeå.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *