Uppsnack

För den skrockfulle noterar vi att det minsann är fredag med det 13:e kalendernumret idag. Och efter nästan tre veckors uppehåll grundat landslagssammankomster tekar damernas elitserie igång igen med länsdrabbningen Skellefteå – Iksu ikväll. Vem undgår oflytet?

Jag skulle nog vilja påstå att Skellefteå får förlita sig lite på just att få med sig ett större omfång av ren och skär röta – vid sidan av ett stenhårt arbete förstås – om man ska kunna få ut något av den här matchen. Nykomlingen har precis allt att vinna mot Iksu och även om man är i behov av varje poäng man kan få så kan man knappast räkna med att casha in dessa i afton. De tre poängen hamnar alltså i Umeå, men jag litar helt klart på att Skellefteå bjuder upp till en svängom.

Skellefteås egen superskytt, Emelie Marklund, har en hälsena som trilskas och 18-åringen blir inte att räkna med. I Iksu-lägret är det endast långttidskadade Nina Bäckman som återfinns på den listan.

Övrigt anmärkningsvärt? 18-åriga forwarden Evelina Sjöberg gör debut i Iksu-tröjan. Kul att man släpper fram lite yngre förmågor från ungdomslaget i div 1, trots den bredd man redan besitter. Det kommer man tjäna på i det långa loppet!

ooo

I herrtvåan hittar vi ett synnerligen intressant möte. Serieledande RIG Umeå vs. Spöland har alla möjligheter att bjuda på spänning, även om jag tror på det yngre RIG-gardet i slutändan. Ska vi tippa 11-7? Låter som en ganska rimlig gissning med tanke på tidigare slutsiffror denna säsong. RIG:ets Max Wahlgren gör tre mål och Jesper Berglund i Spöland vill inte vara sämre.

ooo

Nedräkningen till måndagens superduperliga-derby mellan City och Dalen börjar snart nå sitt slut. Tre dagar kvar innan det SMÄLLER! City har ordnat med pausunderhållning i form av Ume Flyers och Umeå Dansimperium – inte illa pinkat.

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *