Derbyfeber

Ikväll bär det av till Superderby. För visst är det ett sådant?

För tillfället hittar vi Umeå City i bottenland där man ännu genom konstgjord andning slipper tugga jumbolimpa. Ett Dalen som i år fick känna hur det känns att vara avfärdade från toppdramatiken åtefinns definitivt i slutspelsdiskussionerna. Men
i en av landets absolut innebandytokigaste städer är det inte bara tabellpositionen som spelar någon roll. Epitetet ”Bäst i stan” är det som för tillfället räknas, och det är den titeln som de två Umeålagen kämpar om ikväll.

City är i desperat behov av poäng och kommer inte ha några problem att tagga till ikväll. Frågetecknet blir om Erik Ställ i kassen kan vända målvaktskrisen och göra en sån där riktig praktmatch som vi vet att han har kapacitet för. Dessutom måste mjukisförsvaret som stundtals varit öppna svängdörrar kunna tuffa till sig nog att ta sig an Dalens förstafemma. Dalen å sin sida måste se till att det inte bara är förstafemman som verkar produktivt ikväll. Den som lyckas bäst vinner!

Och vem lyckas då bäst? Är så upp över öronen övertygad om att en eventuell tippning slår totalt fel att jag fegar ur något. 6-6 efter full tid är en lågoddsare. Om någon avgör tror jag det blir Dalens schweiziska nyförvärv Cédric Rügsegger. Ett sådant debutmål skulle inte kunna komma mycket lägligare!

Sveriges hetaste innebandyderby drar igång 19.15. Matchen är givetvis TV-sänd.

ooo

Någon som kommer ihåg fjolårets höstderby?

Då såg det ut så här för den som vill fräscha upp minnet (även om det rör sig om gräslig kvalité på inslaget).

youtube::6YaDheXkJYo::

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *