Vad sysslar karln med!?

Vad gör Jan-Erik Vaara? Och varför?

Iksu fick med hela sex VM-spelare när Vaara igår presenterade sin trupp till festligheterna i Västerås i december. Malin Eriksson, Emelie Wibron, Ina Rhöös, Anna Wijk, Josefina Eiremo och Victoria Wikström. Det är ett fantastiskt facit för klubben och det är sex fantastiska spelare som alla förtjänar att vara där (ett stort grattis till samtliga). Men ofantligt tråkigt är att den på förhand kanske allra mest självklara lämnades utanför, Frida Stenvall.

– Vi har helt enkelt gjort en helhetsbedömning över den anstormning vi kommer råka ut för under semifinal och final. Det är en fantastisk spelare med spetskompetenser och konkurrensen från övriga backarna är ju stor vilket tyder på en väldigt bra backbesättning i övrigt, sa Vaara till TV4-sport igår.

Det hela är så urbota korkat så att man inte kan låta bli att dra på smilbanden. Frida Stenvall är en ruggigt kompetent back med smått unika offensiva kvalitéer för sin position och har varit bofast i landslaget de senaste åren. Hon är en sån där spelare man inte kan undgå att låta sig storligen imponeras av. Dessutom besitter hon en egenskap som är mycket eftersaknad i landslaget i och med att hon är högerfattad.

Motiveringen om att hon utelämnas för att hon inte presterat fullt ut i blågult köper jag till en viss liten mikroskopisk del, men knappast den mördande konkurrensen. För så mycket kunnande finns i Frida Stenvall. Hon skulle stå ut i vilket lag som helst i världens bästa liga. Tydligen dock inte i Jan-Erik Vaaras landslag. Ett landslag som uppenbarligen inte är till för de bästa.

Skämmes!

1 kommentarer

  1. En spelare måste kunna ge energi i ett lag och framförallt under ett VM som pågår i så många dagar. Hur bra man än är individuellt så funkar det inte om man springer omkring och gnäller konstant på och utanför planen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *