Dax igen

Ikväll var det då dags igen med ett Umeåderby. Två gånger tidigare denna säsong har rivalerna drabbats samman. Det första mötet i Nolia Cup slutade med klar Iksuseger medan Dalen var hypernära en skräll i DM-finalen.

Ikväll börjar vi dock om från scratch. Har varit inne på det tidigare och ska gå in på det igen. I min värld spelar gamla meriter och tabellpositioner ingen som helst roll när det vankas ett rivalmöte utav den här digniteten. Då är det bara inställning och kunnande som spelar någon roll.

Allt annat än en Iksuseger vore givetvis en sensation av större beskaffenhet. Europacupmästarinnorna får ikväll klara sig utan Frida Stenvall och Nina Bäckman men man har ju som bekant hyfsad täckning från bakre led.

Dalen får räkna med sparsam umgängestid med den vita bollen. Istället gäller det att backa hem, tajta ihop de försvarande leden och nypa dit de kontringschanser man får, för det blir nämligen inte så många av den arten. Dalen har några frågetecken, bland annat en okry lagkapten i Linn Lundström. Man får nog allt hoppas att härföraren blir spelklar till matchen, hon är ju den som ska gå i bräschen för ett tappert stridande hemmalag.

Julia Nordin och Carro Lundmark är ju definitivt avskrivna från spel i alla fall med deras knäproblem. Den sistnämnde lär dock vara extra besviken på att behöva sitta på läktaren då hon har en bakgrund hos antagonisterna. Trots en imponerande poängskörd i Iksu Ungdom fick hon aldrig riktigt chansen att visa vad hon gick för i A-truppen. Jag tror hon hade hängt dit någon kasse ikväll om hon kunnat spela.

Det blir hur som helst en rolig match, det är jag övertygad om. Ses där?

ooo
Igår norpade Bertil Eirell och Robert Hortlunds Umeå City till sig tre poäng i damettan. Jag hade nog inför matchen valt att satsa mina ören på Ersboda men det är bara att applådera 9-6-viktorian.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *