Iksu upp i serieledning

Ikväll hade jag bara tänkt krita ned några tankar efter lite fredagsmys i Gammliahallen. Men till att börja med ska jag länka till de två texterna från matchen:

Rubrikerna kanske kan diskuteras men sådan är pressens värld ibland.

ooo

Ett gäng punkter:

– Årets upplaga av Iksu har några tidigare schysta årgångar att leva upp till, men gör det med bravur. Det är bara så imponerande att se hur många växlar detta lag har. Imponerande är också att se hur laget kan vinna trots att man går på låga varv, blir spännande att se hur bra det faktiskt kommer se ut när man piskar ur motorn totalt – för tro mig, det har man ännu inte gjort.

– Årets Dalentjejer har framtiden för sig. Redigt ungdomlig snittålder, och hjärta som räcker långt. Ge det här laget lite tid så kan det bli riktigt bra. Ikväll satsade man visserligen enbart på att kontra. Men som Iksu-tränaren Jocke Sjöström sa: ”Gentemot den lilla mängd boll de hade så skapade de riktigt mycket.” Jag klandrar inte Dalen, jag hade spelat på precis samma sätt mot Iksu.

– Men! Enbart hjärta räcker inte. Man måste roffa åt sig det lilla man får. Sandra Larsson ska ha mycket cred för sitt slit och spel så långt, men idag får hon finna sig i att bli kallad målsumpare. När hon till sist gjorde mål var det på typ hennes sjunde kalaschans. Nåja, hon var inte ensam utan hade många med sig. Med lite flyt i avslutningsögonblicket hade Dalen helt klart kunnat hota.

– Dalentränaren Tony Bergström är en mycket skön prick. Efter matchen tryckte han ned en tjuga i min näve och sken upp i ett leende och sa: ”Skriv något snällt nu.” Och ett tips till allmänheten: Bloggen är hård men mutbar. Tony hade tänkt till!

– Lite av min snälla sida får Andreas Unneby känna på. Det är nämligen den Music Maestro som sköter musiken på Dalentjejernas matcher. En av stans absolut bästa inom den konsten. Syrran Anna satt förkyld på läktaren ikväll men hade i alla fall möjlighet att värmas lite av att brorsan gjorde det han kunde för att lyfta fram familjens lag.

– Andra som förtjänar ett omnämnande? I Iksu (bortsett från tredjekedjan) var Josefina Eiremo på tårna, Malin Alfredsson likaså (lätt att bli bortglömd som keeper i det laget), sen plussar vi lite extra för Cassandra Edberg.

– Dalenmålvakten Malin Marklund gjorde en bra match. Visserligen, åtta mål i baken är rätt mycket, men emellanåt stängde hon igen och räddade kvar sitt lag i matchen. Andrea Gidlund bidrog med lite fantasi i alla fall, och Linn Lundström visade hur viktig hon är i spelet utan boll. Men de äro många som skola förvärva beröm för deras vilja!

– Man tager det man haver sägs det. I mitt fall var det möjligheten jag grep. Efter lite om och men gällande Gammliahallens internetuppkoppling fick jag fatt på Jonas Ahlehjelm inne på Västerbottens innebandyförbund som försedde mig med en nätverkskabel. Tackarrr!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *