Petter Eriksson puttrar på

De som önskat sig lite bloggaktivitet som inkluderar herrtrean kan titta hit. Här kommer några rader om den från helgens omgång, men det finns än mer att hämta från det hållet framöver. Håll till godo!

Som rubriken antyder så ska det handla lite om trollgubben Petter Eriksson. Ska vi redan nu stämpla honom årets nyförvärv i herrtrean? Det tror jag nog vi kan göra.

Inför den här säsongen valde Eriksson att växla miljö från lir i tvåan med Umeå City IBF till att öka tröjförsäljningsomsättningen i hårdsatsande Vildmännen en division ned, där han fick återförenas med brorsan Fredrik.

Petter Eriksson är en sån där spelare som man inte riktigt blir klok på, men som varje lag ändock behöver. I den ena sekvensen ser man honom förnedra tre spelare och sprätta upp bollen i krysset, för att i de nästkommande fastna på första bästa motståndarback. Det funkar hyggligt i tvåan. Men i trean håller det fullt ut!

I fjol mäktade han med 28 poäng och det finns ingenting som talar för att den summan inte ska fördubblas i år. Och det är också med honom i laget som jag tror Vildmännen fixar topp-2 placering i år.

Igår avverkade Vildmännen en bortamatch mot Övik. Enligt ”säkra” källan innebandy.se så ska man ha förlorat den med 14-11 – svängigt! Innan förbundets hemsida klappade ihop totalt efter två perioder hade Petter E plockat på sig fem poäng – stabilt!

ooo

Toppmötet mellan Gimonäs och Täfteå slutade 8-10, och den här gången kan GUIF inte skylla på Täfteåhallen. Kommer fjolårets seriesegrare att gå hela vägen i år? Avancera en division? Klart är i alla fall att de avancerade upp i serieledning igår. Labbe eller inte – den platsen behåller de tror jag!

ooo

Bottentrion i serien må väl vara ganska förutsägbar, men – vad sysslar Strand med? När jag innan säsongen fick höra att Strand blivit erbjuden platsen i trean efter att ett flertal lag tackat nej skrattade jag bara åt spektaklet. Nu har de tagit 15 poäng och får nog skratta åt mig istället.

ooo

Nu ska jag snart och se Dalen svinga klubban mot Falun. Jacke Lundmark tillbaka i välbekant miljö och ska bli spännande att se vad han kan uträtta i den nya dressen. Han har ju helt klart producerat hittils i alla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *