Lika som bär

  Joel Bäckström?Emelie Wibron?
Emelie Wibron?                    Joel Bäckström?

Så, vad är Joel Bäckström och Emelie Wibrons gemensamma nämnare?
Ja vi borde väl alla vara tämligen överens om att det inte är till utseendet i  alla fall.

Förvisso kan man ju helt klart hitta likheter i klubbföring och spelstil – båda är offensiva backar med en bollbehandling som kan vagga små barn till sömns, besitter grant passningsspel och båda har en bössa späckad med diverse explosiva substanser.

Det var faktiskt min bloggkollega Jocke Bålfors som påtalade det hela för mig först. Tanken hade aldrig slagit mig dessförinnan, men det hela rör löpstilen. Det är så slående exakt så att man nästan måste fnissa till varje gång man ser någon av dem i aktion.

Det syns inte så tydligt under spelets gång. Men jag lovar er, spana in när någon av dem skubbar in mot båset – det går inte att missa. Båda har på pricken samma lufsande lunk, greppar klubban likadant och höjer hakan så där lite diskret.

Tänk på det nästa gång ni ser någon av de i handling.

000

I kväller he smäller!
Tidig grande finale i herrtvåan där vinnaren får serieledningen. Team Thorengruppen vs. RIG Umeå IBF, 19.00 på Iksu Sportcenter.

Är helt övertygad om att det blir en tryckande tät tvekamp, men måste jag sia om någon vinnare så tror jag att Thoren spräcker RIG:arnas förlustnolla.  Den avgörande faktorn? Andreas Carlbom känns inte som en alltför vågad gissning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *