Thoren upp i topp

Så var det avklarat. Under i stort sett hela hösten har den där uppladdningsstapeln stegrats upp och faktiskt nått något utav en bristningsgräns, men ikväll kom så urladdningen.

Thorengruppen vann den tidiga seriefinalen i herrtvåan med 6-3 och man gjorde det genom en grandioso första period. RIG ville för mycket och tappade tänket, Thoren behöll kylan och kontrade sönder sina motståndare där och då. Visst, RIG kom sen tillbaka, och kanske borde fått med sig mer från matchen, men å andra sidan kändes aldrig hemmaledningen särdeles hotad.

Tycker Fredrik ”Fluddan” Lundberg i Thorenkassen delade mina synpunkter om orsaken till varför hans lag vinner en sån här match och tar över serieledningen.

–  I de senaste matcherna har vi mött seriens brödgäng. Idag fick vi äntligen stöta på lite hårdare motstånd och spela ett spel som passar oss med mycket kontringar och diagonalpassningar.

ooo

Spelarkritik?
Dags att plocka fram Svennis-skalan igen, men ska även premiera några som hamnade snäppet utanför.

I Thorengruppen: Mycket snack om Andreas Carlbom på sistone då någon innan matchen räknade ut att han skulle nå 100 poäng om han behöll sitt poängsnitt. ”Calle” såg dock ikväll inte ut som den poängalstrande slåttermaskin han varit under hösten (även om han bjöd på någon läcker dragning emellanåt.)

Emil Johansson, Jakob Arvidsson
och Mikael Nordvall (Såå nyttig i det tysta) tycker jag däremot var bra.

I RIG: Det var många som ville göra det på egen hand vilket lätt blir fallet när man har så ofantligt mycket individuell skicklighet inom laget. Det handlar som vanligt mycket om några välbekanta namn som syns mest. Tim Wiklund kom inte riktigt upp i vanlig klass men är inte dålig för det. Robin Johansson visade upp sin groteska tekniska begåvning men slarvade lite väl mycket emellanåt. Sen vill jag slå ett slag för Ersbodasonen Emil Johansson som har så mycket innebandy i sig.

Môcke bra: Erik Boström (Thoren), Fredrik Lundström (RIG)

Môcke môcke bra: Fredrik Ottosson (Thoren), Max Wahlgren (RIG)

Môcke môcke môcke bra: Fredrik Lundberg (Thoren), Alexander Rudd (RIG)

ooo

Matchens roligaste sekvens?

Det var när Max Wahlgren och Alexander Rudd körde sten-sax-påse om vem som skulle få slå den första straffen RIG fick. När Max – som vann klunsningen – bommade den första var det så Alexanders tur på straff nummer två, men inte heller han lyckades överlista ”Fluddan”.

Kanske låta någon annan slå straffen nästa gång?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *