Kung Kohonen kan

Umeå City – Storvreta 3-5.

Storvreta vann rättvist ska jag skriva. För nog var det så alltid, men det tar liksom lite emot att säga det.

Upplänningarna spelade visserligen brallorna av hemmalaget i den första perioden, men sen ryckte faktisk de blåtröjade upp sig efter att Sjöström och Eklund satsat på att kasta om lite i formationerna och öka skottfrekvensen. Men Storvreta-keepern Viktor Klinsten valdes till matchens lirare av en anledning och Citys oförmåga att göra mål gjorde sitt.

Dock, hatten av för gästerna som spelade klyftigt och klokt matchen igenom. Mika Kohonen, världens bäste innebandyspelare säger dem, visade idag upp lite av sitt kunnande och förpestade tillvaron för Umeå City. Med honom i toppslag och en Henrik ”Jason Bourne” Stenberg bredvid tror jag Storvreta kan nå nya höjder i år.

Går ni hela vägen?
– Det är ju vår målsättning så det ska vi göra, lovade Kohonen när jag stack upp med frågan efter matchen.

ooo

Lite mer om City och mycket Henrik Söderqvist. ”Kotten” inledde ju säsongen strålande när övriga i laget fastnat i torktumlaren. Sen hände något.

– Jag har inte riktigt varit så alert i kroppen nu på slutet som jag var i början.

– Jag är under isen men är på väg upp nu. Det kändes som att det lossnade lite idag när jag fick känna på boll. Jag gillar ju att ha mycket boll och spela enkelt. På slutet har jag väl inte haft boll så mycket och när jag då fått någon boll har det varit lite stela handleder. Men idag kändes det bättre.

Hur trivs du i laget då?
– Jag trivs jättebra. Det är bara sköna grabbar och jag gillar Umeå.

Skönt att höra. När ”Kotten” vaknar upp ur sin dvala kommer han att betyda mycket.

Ooo

Var svårt att hitta några som skiljde sig från mängden i City. Johan Lindgren visade dock upp sina styrkor emellanåt och Daniel Jernberg stack ut någon gång med goda intentioner. Resten graderas så här:

Môcke bra: Thomas Holmgren

Môcke môcke bra: Erik Forsgren

Môcke môcke môcke bra: Erik Ställ

ooo

Till sist. Dalen släppte in ett slumpmål borta mot AIK till 5-4 – med tre sekunder kvar. Sportens värld är grym ibland och jag tycker rätt och slätt synd om Dalen som hade mått fina fisken om man luggat favorittippade AIK på poäng. Lär kännas bittert värre nu. Det värsta var att man tydligen varit det bättre laget under större delen av matchen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *