Mini


Mini passar garanterat i blågult också!

Vi inleder positivt. Bloggen gillar Iksus Therese ”Mini” Andersson skarpt och har vurmat en hel del för att hon skulle få chansen att visa upp sig i landslaget. I höst har hon som bekant varit grym och en smått inofficiell ”Mini till landslaget-kampanj” har bedrivits inom bloggens väggar.

Tydligen har hon dock fastnat en smula på förbundskapten Jan-Erik Vaaras näthinna, trots allt. De svenska damerna, som för tillfället befinner sig på träningsläger i Karlstad inför VM, åkte på sjukdomar och truppen blev en Mini mer. Hon ska tydligen ha imponerat under träningspassen och vara aktuell för ett VM-inhopp om skador uppstår.

Man ska aldrig gå och hoppas på skador, men skulle nu så ske säger jag bara: Äntligen!
Att plocka in Mini i blågult är på tiden, och dessutom saknar truppen en rightare på forwardsidan.

ooo

Vad har hänt med Umeåpubliken?
Minimal publiknärvaro igår när Umeå City och Gammliahallen hade finfrämmande i form av glödheta Storvreta. 463 löd den officiella publiksiffran och kan måhända förklaras en smula i att det kryllat av heta seriefinaler och derbyn i länet på sistone.

Men annars får jag känslan av att intresset för att se elitinnebandy är på väg att svalna. Det känns som att det är ungefär samma sfär som är närvarande på de flesta tillställningar. Ganska naturligt förvisso men ger innebandyn den där stämpeln som ”Sporthallsidrott” som man behöver tvätta bort.

Det hänger en del på sportsliga framgångar absolut, men arrangemanget spelar otvivelaktigt in i det hela också. Där kan många bli bättre!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *