Toppen

Det har varit en del snack kring årets herrtrea och seriens kvalite. Som vanligt står sig Västerbottenstrean mycket bra om man jämför med närliggande län – se bara hur det nästan alltid går för herrtvåans nykomlingar från Norrbotten och Västernorrland.

Däremot upplever då åtminstone jag att serien tappat klassmässigt. Ifjol var det sjumilakliv mellan topplagen i trean och ett lag som skulle klara sig i tvåan, och i år är det samma visa. Glappet är lite för stort där, tyvärr.

ooo

Poängligatoppen efter 8 omgångar:

1. Petter Eriksson (IF Vildmännen) 28 poäng (18+10)
2. Emil Schefström (Gimonäs UIF) 26 poäng (16+10)
3. Mikael Holmqvist (Täfteå IK) 24 poäng (11+13)
4. Robin Molin (Örnsköldsvik IBF) 21 poäng (15+6)
5. Kristoffer Strandberg (Hörnefors IF) 21 poäng (7+14)
6. Jim Johansson (Gimonäs UIF) 20 poäng (10+10)

Hur kommer det se ut på vårkanten? Tror jag inte behöver vara någon kvalificerad siare för att lista ut det.

Om inget oförutsägbart händer så kommer Petter Eriksson kamma hem poängligan – det är inget snack om saken. Emil Schefström är förvisso intressant och Mikael ”Honken” Holmqvist kommer fortsätta dunka in lite bollar med sin högerfattning men dessa flyger inte riktigt på samma altituder som ovanstående. Strands Peter Skånberg svarade för en hel del produktivt i fyran ifjol men som sagt – det var fyran.

Jim Johansson håller jag lite som en dark horse som kan komma smygandes underifrån (duktig grabb) men annars tror jag att det är tre spelare som när de vaknar kommer storma fram i poängprotokollet.

Så länge han spelar kommer Erik Zakrisson blanda sig i topp 5-striden, det är min fasta övertygelse. Så talangmässigt överlägsen som man kan vara i ett lag, det är ”Zacke”, och när han hittar formen ligger han bakom i stort sett samtliga mål Obbola gör.

Slutligen lite mer GUIF och då i form av Johan Persson och Niklas Larsson. Den sistnämnde trivs ju som fisken i vattnet när han får gömma sig bakom målburen och leta passningsluckor – många assister utlovas där. Persson är en riktig humörspelare som helt klart har kapacitet att blanda sig i högre upp i poänglistan om allting stämmer med hans granithårda bössa.

ooo

Ikväll möts Vildmännen och Täfteå kl. 19.30 på Vildmannahallen. Det är ett riktigt toppmöte som mycket väl kan sätta prägel på resten av säsongen för lagen. Magkänslan säger att Täfteå kniper med sig alla tre poängen hem. 5-8 tror jag slutresultatet blir.

3 kommentarer

 1. Övertygad om att Vildmännen skulle klara sig bra och hålla sig kvar i tvåan om de nu går upp. Man har rutin från högre nivåer på samtliga platser och har spelat bra mot högre divisionslag under försäsongen.

 2. Har sett mycket div 2 matcher under den här säsongen och var även på toppmötet mellan vildmännen-täfteå.
  den matchen var helt klart div 2 mässig.
  Tror att vildmännen är klart bättre än uik och sundsvallslagen om de ställer upp med bästa laget.
  sedan är ju frågan som vanligt då det gäller div 3?
  får/vill lagen gå upp i div 2?
  vlldmännen har helt klart kapaciteten att klara sig kvar om de väljer att gå hela vägen

 3. på trean håller fortfarande bra klass, men jag tror den tappat lite grann ändå. Är trots allt många lag som avancerat uppåt och blivit kvar där dom senaste åren. Hursomhelst skulle garanterat en två-tre lag från trean kunnat ge dom fyra bottenlagen i tvåan en match, förmodligen vinna mot flertalet av dom. Årets scenförvandling är lätt GUIF. Halvdana ifjol, krigar i toppen i år. Däremot undrar jag vad som händer med Ersboda egentligen? ESK på väg ur ettan och går trögt för IBK i trean.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *