Dalens topp

Det blev en innebandyfri lördag för egen del. Men man kan ju imponeras på distans också! I damernas elitserie till exempel där IBK Dalen idag stretade till sig tre poäng mot topplaget Falun efter 5-3 hemma. Kul att det var tredjefemman som klev fram när det vankades svårigheter.

Masarna brukar ju vara ett riktigt knivigt gäng att möta. Men det bevisar väl bara att tesen om hur laget är som klippt och skuret för sådant motstånd, när man får ligga och lura i vassen som totala underdog. När man förväntas föra spelet går det desto trögare, än så länge i alla fall.

000

I samma serie vände Iksu och vann mot Rönnby borta där Cassandra Edberg pangade in vinnarmålet.

Skellefteå däremot tycker jag mest synd om. Världens chans på poäng mot Karlstad men icket. Uddamålsförlust svider i en match där poäng var ett MÅSTE.

Frida Norström ett glädjeämne dock. Hon fortsätter att dyka upp i poängprotokollet. Det förvånar mig föga om det inte är en skara toppklubbstränare som spetsar öronen när hon kommer på tal. Det är bara å vänt å se!

000

Och så lägger vi till en klick manligt bland bokstäverna här också.

I måndags tog Dalen tre poäng i en riktig måstematch. Idag verkar det inte varit fullt lika spännande, då Sirius fick smaka på Ketil Kronbergs norska piska fyrfaldigt (!), men det ante mig om inte den viktorian var nog så viktig.

Vi vrider på det svarta myntet och får en glänsande Thorengruppenvit nyans som. Igår sågs Jakob Arvidsson vässa formen på Dragonens bandybana, iförd skridskor och en Colorado Avalanche-tröja (givetvis med Forsberg på ryggen). Idag nöjde han sig med skorna och sitt eget alias och svarade för Thorens andra mål i 7-1-segern mot Skellefteå. Elias ”Wino” Conradzon var dock den som hade roligast av alla med fem poäng.

ooo

Vi avslutar med en målkavalkad där Lilly Långström och Johanna Nygren svarade för sex poäng vardera när Vindeln 1-17-vann borta mot Hörnefors. Hoppas min jul blir lika ljus!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *