Sjutton så bra!

Division 1 innebandy stod på menyn. Valet stod mellan ett Dalen-förstärkt Sandåkern mot topplaget Granlo BK eller Ersbodas jakt på första segern mot Övik. I slutändan var valet rätt enkelt med tanke på chansen att få se Granlos fruktade förstaline.

De 222 som gjorde samma val som undertecknad var nog inte missbelåtna efteråt (förutom Dalenlirarna Robin Nilsberth och bröderna Samuelsson då, vilka härstammar från Granlo). Det var en riktigt bra innebandymatch som slutade med sjutton mål och desto fler målchanser.

Sandåkerns tre mål inom loppet av tre minuter vid ställningen 6-6 i tredje perioden blev avgörande. Först Niklas Blomberg och sedan två mål av Christoffer Sjöström.

Den stora skillnaden lagen emellan är att Sandåkern har tre jämnbra femmor, Granlo har en överjävlig första femma och sedan ett gap större än Grand Canyon till övriga.

Kemin mellan Christoffer Sjöström och Dalen-lånet Kim Lundström tillsammans med Adam Berglund och Magnus Ranberg var de stora utropstecknen i hemmalaget.

…men Granlos passningsgeni Patrik Svensson och målkung Jonathan Rahmqvist är spelare som bör attrahera intresse från Superligaklubbar.

…hur gick det för våra Superligaspelare? Kim Lundström tillsammans med nämnde Sjöström fungerar alltid, Peter Grönroos visade hur mycket träningen och matchningen med Dalen gett honom medan Peter Sundelin blandade och gav.

ooo

För Ersboda fortsätter nollan i vinstkolumnen gäcka dem rödklädda. Hemma på Ersäng låg man under med 1-4 efter första, 2-4 efter andra och i tredje hämtade ikapp till 5-5. 1.57 in i förlängningen sköt Jonas Lindberg bonuspoängen till Ersboda. Viktig extrapoäng för Ersboda även om ytterligare en poäng och en vinst förmodligen hade smakat inför juluppehållet.

…Ersboda får bättra på självförtroende under 13-dagscupen. Ditt är nämligen följande lag anmälda och det känns som att Ersboda som slutsegrare i herrklassen inte bör vara spelvärt på varken betfair eller Martinspoker.

ooo

Håll utkik på bloggen även under juluppehållet eftersom vi kommer bjuda på en hel del läsvärt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *