Another scoring chart

Poängligan division I norra herrar:

1. Patrik Svensson (Granlo BK) – 45 poäng (7+38)
2. Jonathan Rahmqvist (Granlo BK) – 42 poäng (36+6)
3. Billy Nilsson (Gävle GIK) – 35 poäng (24+11)
4. Bobby Edberg (KAIS Mora) – 33 poäng (17+16)
5. Peter Berlin (FBC Uppsala) – 31 poäng (26+5)
6. Sebastian Stenberg (Odelberg/Ingarö IBK) – 30 poäng (12+18)
7. Christoffer Sjöström (Sandåkerns SK) – 29 poäng (22+7)
8. Petter Van Keppel (KAIS Mora) – 29 poäng (17+12)
9. Jacob Ericson (FBI Tullinge) – 29 poäng (9+20)
10. Johan Eriksson (Hagunda IF) – 28 poäng (17+11)

Kommentar: Jonathan Rahmqvist står för målen och Patrik Svensson för passningarna till dem. Det är busenkel matematik men ändå tycks det inte vara något lag som får stopp på superduon. Såvida ingen kommer och rövar bort Svensson så kommer han stå där i numerärt överläge och mata fram bollar till Rahmqvist – supersnipern. Billy Nilsson har ett gott rykte om sig, men har inte imponerat särdeles de gånger jag sett honom (de går förvisso att räkna på en hand). Nä, poängligabucklan kommer tveklöst placeras i någon obskyr monter i Sundsvall, inte heller det är någon algebra.

000

Ersboda SK

1. Jonas Lindberg – 22 poäng (7+15)
2. Ulf Brännström – 16 poäng (6+10)
3. Johan Nilsson – 15 poäng (10+5)
4. Thomas Helin – 11 poäng (10+1)

Kommentar: Hopplösa jumbon Ersboda har svårt att finna något halmstrå att gripa tag om. Jonas Lindberg däremot, fortsätter vara pålitlig som få i sitt poängmaskineri och utgör alltid trubbel för motståndarna. Ska erkänna på att jag tvivlade på om Johan ”Säl” Nilsson skulle kunna spela en framträdande roll i ett division 1-lag, men han har ingalunda gjort bort sig utan snarare tejpat igen truten på mig.

ooo

Sandåkerns SK

1. Christoffer Sjöström – 29 poäng (22+7)
2. Joakim Hagenmalm – 16 poäng (4+12)
3. Magnus Ranberg – 15 poäng (12+3)
4. Kristoffer Rådström – 15 poäng (12+3)

Kommentar: Mr. Sjöström har varit fullständigt fenomenal den här säsongen och tillsammans med målvakten Simon Brändström SSK:s bästa. Gör mål på allt och ingenting och spelar med ett ruggigt självförtroende för tillfället. Fjolårssensationen Niklas Blomberg inledde säsongen som en istapp men har sakta börjat smälta och kan nog klämma sig in i denna skara. Joakim Hagenmalm hade jag förväntat mig mer av (spelar med höga krav) medan Ranberg har överraskat positivt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *