Mattsson, Mattsson, Mattsson

På julen äter man Aladdin. I filmen Aladdin finns det en flygande matta som oväntat nog heter Mattsson. I Västerås finns det också en Mattsson. Christian heter han. När Dalen mötte Västerås hemma var han bäst på plan. När lagen möttes ikväll var han också bäst på plan.
– Den där kedjan gör det riktigt bra. Framförallt Mattsson. Han har ju sina trix som är svåra men han lyckas med, betygsätter Håkan Wirtala.

Ja, matchen slutade 5-4 till Västerås efter förlängning. Mattsson, Alex Carlström och Niklas Winroth stod för fyra av fem mål. I Gammliahallen stod de för fem av fem mål.

Man skulle inte rätta sig efter Västeråsspel sa Wirtala innan matchen. Kanske vore det läge att åtminstone rätta sig efter Mattsson-femman?

Hjort och Yngve Nordin var inte med. Därför fick Victor Selindh och Kim Lundström inledda som backar. För Kim gick det riktigt bra också.
– Han tände till med uppgiften. En riktigt bra insats av Kim, säger Wirtala.

Innan matchen förväntade jag mig antingen två backpar eller Alm och Nilsberth som dubblerar på en av backplatserna och tre andra backar. Wirtala och Bodén valde Selindh och Kim och alltså följande backpar:

Alm – Nilsberth
Grönroos – Kim
Selindh – Stenmark.

ooo

City mot Balrog imorgon alltså. Daniel Pettersson fortfarande skadad, kapten Lars Bergström har problem med baksida lår och spelar inte. Joakim Lundberg är ett frågetecken efter en stukad fot mot Tyresö senast.
ooo

I Eddahallen var det trevligare värre när hockeykanalens Jonas Fahlman drog ihop sitt gamla Elitseriegäng från 2003-2005 och mötte dagens Skellefteå IBK. 500 personer bevittnade spektaklet och bäst var Citykamraternas Petrus Johansson som verkligen bjöd på show. Anton Vidmark bidrog även han. Man siktar nu på att göra hemvändarmatchen till en årlig tillställning.

Samtidigt var Fahlman missnöjd med att Anton Ermling valde Superliga-match före hemvändarmatchen och nöjd med att David Ekström valde att avstå. ”Bäst för alla” sades det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *