Minnet av en svunnen tid

IBK Dalen är min moderklubb. Att klubbens storhetstid, hittils dvs, skedde under min uppväxtperiod bland tomtar och troll på Musköten gjorde att man har varit såväl sargvakt, parkeringsvakt, kioskpersonal, åskådare och numera journalist på Gammaliahallen.

Vart vill jag komma med detta? Jo, slog en pling till coach Håkan Wirtala för att höra hans tankar inför kvällens match mot Västerås när det slog mig. Hur Dalen gått från ett urstarkt hemmalag till numer ett starkt bortalag.

När man som ung begav sig till Gammliahallen var det framförallt av två anledningar. Först för att få se Peder Bodén och Daniel Marklund trollbinda publiken. Samtidigt spelade det ingen roll om Pixbo, Warberg, Haninge eller Balrog som stod för motståndet. Dalen kunde ha förlorat med 8-2 på bortaplan men hemma på Gammliahallen (eller Sporthallen) var självförtroendet på topp. ”Det här är vår borg” tänkte grabbarna och sprang ut till någon obskyr rocklåt och spelade skjortan av spelare som Jihde, Hellgård med flera. Bodén, Marklund och Gustaf Forsberg bidrogs förstås men även publiken som bar fram laget. Storvreta och Dalen var då rätt ensamma om ett publiksnitt över 1000 personer. ”Those were the days” sjunger Mary Hopkin och bloggen kan inte göra annat än att hålla med.

– Det sitter lite i skallen tror jag. När vi spelar hemma så vill man bjuda publiken på den där extra passningen och ibland är det så att vi inte klarar av det. Det är större press på hemmaplan, ett rakare och enklare spel kan vi spela på bortaplan då motståndarna vill bjuda sin hemmapublik på extra finesser, resonerar Wirtala.

ooo

Landslagsliraren Christian Mattson var kanske bäst på plan när Västerås gästade Gammliahallen den 14 december. Nu möts lagen igen och då undrar förstås vän av ordning vad Wirtala tycker om Västerås stjärnor.
– De har ju en rätt bra förstafemma, något annat kan man inte säga. Men vi ska överhuvudtaget inte rätta oss efter dem utan vi ska spela vårt spel. Det vi har gjort bra ska vi fortsätta med och samtidigt försöka variera spelet lite mer.

ooo

Imorgon fortsätter City sin klättring mot toppen (nåja) när man tar emot legenden Örjan Skogström och hans Balrog. Olof Schäfer och Erik Forsgren heter Citys vinnande kombination.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *