City-stjärnan Forsgren intervjuas

Erik Forsgren kom från Ersboda SK till Umeå City i slutet av förra säsongen. På de sex matcher ”Fson” spelade gjorde han tre mål. När Umeå City nu kämpar för sin överlevnad i Superligan hänger mycket på 20-åringens axlar.

Innebandybloggen ringde upp målaren Erik Forsgren.

Berätta lite om din innebandyuppväxt. Den skiljer ju sig lite från andras.
– Ja, jag tror det var fyra år sedan jag började spela innebandy. Minns inte exakt men det var nog ettan på gymnasiet där jag först hade hockey som specialidrott men sedan bytte till innebandy. Det var riktigt roligt och jag hängde på Jim (Johansson i Ersboda).

Vad hände med hockeyn? Visst var du med i Västerbottens TV-pucklag?
– Jo, jag han vara med i tv-pucken. Det var väl efter det som jag kände att det blev lite för mycket. Speciellt att träna var inte lika roligt längre.

Efter Ersboda SK gick du till Umeå City. Berätta om din tid i City?
– Det har varit riktigt roligt. Jag har lärt mig väldigt mycket nu på slutet. Tycker är riktigt roligt. I Superligan är det ju lite seriösare.

Säsongen som varit då?
– Laget har inte gått som väntat. Vi hade väl en liten förhoppning om att slåss om slutspelsplats men har fått ändra på den eftersom. Varför det gått som det gjort vet jag inte riktigt. Känns som vi inte gör mål på de chanser vi skapar och ibland kanske spelar för rolig innebandy. Vi kan ha haft mer öppna lägen än motståndarna men de har vunnit ändå.

Ditt spel i Superligan då?
– Det har gått hyfsat. Jag ville bara prova på hur det kändes och redan från start kändes det bra. I år har det väl varit för mig lite upp och ner. Man har inte varit så jämn direkt. Visst har det gått bra poängmässigt men det är svårt att glädjas över det när det går dåligt för laget.

Vad tror du om våren då?
– Jag vet inte. Vi får kriga för att hålla oss kvar. Vi har några roliga och viktiga matcher kvar. Det är bara att kämpa på.

Din egen framtid då?
– Det har jag inte tänkt så mycket på. Det går inte att gå runt och tänka på sånt nu. Nu är det viktiga att vi klarar det här först.

Till sist, beskriv en vanlig vardag i Erik Forsgrens liv?
– Jobbar jag så går jag upp halv 7, äter en snabb frukost och far på jobbet som målare. Kommer hem vid fyra-tiden och beroende på hur trött man är så blir det antingen sömn eller gym. Sedan är det antingen att hitta på något med kompisarna eller träna. Spelar favoritlaget Liverpool FC så ser jag dem också.

Tack så mycket Erik och lycka till med Umeå City!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *