”Jacke” Lundmark intervjuas

jackelundmark_1.jpg

Lundmark i City-tröjan förra säsongen. FOTO: Per A Adsten.

Jacob Lundmark var en stor del till att nykomlingen Umeå City så när knep en slutspelsplats förra säsongen. 39 poäng (25+14) på 25 matcher blev hans facit. Inför den här säsongen valde Lundmark med familj att flytta till Mats Jonsson och Erik Ställs tidigare klubb IBF Falun.
– Vi trivs jättebra här. Det känns bra både med staden och i laget. Sedan har väl vi som lag underpresterat, i alla fall till en början. Vi förlorade en hel del onödiga matcher, framförallt på grund av att vi inte gjorde jobbet. Men nu har vi som lärt oss att det inte finns några lätta matcher och att man måste vara 100% varje match för att ta poäng.

Till en början tillhörde han toppen av poängligan i Superligan. Efter något tyngre start på våren ser Gimonäs-fostrade ”Jacke Lundmark” ljuset i tunneln.
– Från början rullade det på men nu har det gått lite tyngre på slutet. Nu är det påväg uppåt igen. Men det har gått rätt bra ändå, säger han.

Har du utvecklas sedan flytten till Falun?
– Det tycker jag. Det var väl lite tanken med flytten hit. Att man skulle få prova något nytt, både som människa och innebandyspelare. Blandar man det man tidigare lärt sig med lite nytt så kan man förhoppningsvis utvecklas.

Funderar du någonting på landslaget?
– Nej, det är inget som jag tänker på direkt. Det hade varit kul att få vara med någon gång men presterar man så kommer nog chansen till slut.

Sex omgångar kvar. Vad har tabellnian Falun för mål med resten av säsongen?
– Slutspel är det självklara målet. Men det blir tufft att ta sig dit. Det är många som slåss om den sista platsen så det gäller att ta poäng nu.

Har du följt Umeå City något?
– Mest hela tiden. Det är tråkigt att det har gått tungt för dem men det kommer nog vända. Får känslan att med den senaste matchen har de fått lite tro på sig själva igen.

Rasmus Enström delad sjua i poängligan?
– Ja, Rasmus är riktigt bra. Det är en överraskning för mig, visste inte vem han var innan. Hans styrkor? Framförallt har han grym teknik och är duktig på att hålla bollen.

Är en eventuell flytt tillbaka till Umeå omöjlig i framtiden?
– Det är svårt att sia om. Jag och familjen trivs jättebra i Umeå så det är väl inte helt omöjligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *