Ungdomen i blom

Iksu vann som väntat men det var ingen förkrossande seger a la Skellefteå 16-2. Dalens Malin Marklund fortsätter att imponera och kanske har Henrik Vilhelmsson rätt i att Jan-Erik Vaara bör ta sig en närmare titt på Marklund?

Cassandra Edberg, Iza Rydfjäll och Emma Hamrén hetast i Iksu. Den senare debuterade och noteras bör att hon lirar som back i Iksu Ungdom men i Elitserien imponerade hon som hårt arbetande forward. Kedjan stod för tre av Iksus sex mål.

– Vi har bara tränat ihop en vecka men det stämde redan från början, sa Edberg.

För Dalen nätade Jennie Holmgren och Ida Linné.
– Ett fall framåt för oss. Vi spelade bättre försvar nu och irrade inte runt som yra höns, sa Malin Marklund till kollega Bergeman.

ooo

I kvällens andra match i Elitserien förlorade Skellefteå mot Övik. ”Moini-effekten” hjälpte inte även om det såg bra ut från början. Lina Örnberg gjorde 1-0 efter 11.32 men i andra perioden ramlade bollarna in bakåt. Målskytten Örnberg bäst i Skellefteå.
– Vi blir för små i andra perioden, sa Arash Moini.

ooo

Västerås-City och Tyresö-Dalen. Viktiga poäng står på spel. City reser utan Mattias Hedlund och Daniel Pettersson medan Dalen är helt skadefria.

ooo

Hetast under imorgon? Det är nog seriefinalen i trean mellan Gimonäs och Vildmännen. 11.00 första tek på Vildmannahallen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *