Helgens bravader

Vi börjar med Umeå City som nu klättrat till elfte plats, alltså säker mark. Men som tränare Eklund säger.
– Nu har vi allt i egna händer men det är bräckligt och kan vända fort.

Mot Västerås vände man underläge 2-1 till seger 4-2. Västerås sköt 42 skott och Gunnar Domeij tog alltså 40 av dem.
– Om han var världsklass mot Sirius så var det ännu mer nu, menade Eklund.

Två mål och ett assit av Erik Forsgren som fortsätter att producera (läs bloggens intervju här). Även Thomas Holmgren bra i City.

En annan bra nyhet för City är att Daniel Pettersson börjar träna till veckan. En stressfaktur har hållit ”Pettzon” borta en längre tid nu.

ooo

Mer Superliga och vändningar. För IBK Dalen vände både 2-1 och 3-2 innan man slutligen segrade med 5-4. Tremålsskytten Lars-Erik Torp avgjorde 18.30 i tredje perioden. Enligt rapporterna fick Dalen kämpa hårt för trepoängaren och bäst i Dalen var Torp, Selindh, Lundström och Sundelin.

Med andra ord ”doldisarna”. Men kanske att Torp börjar segla ifrån den gruppen?

…om man ska kategorisera folk till höger och vänster alltså.

ooo

Såg drygt halva finalen mellan Iksu Ungdom och KAIS Mora i DJ18-SM regionsslutspelsfinalen. Iksu vann till slut med 7-6 men när jag var tvungen att dra (argh) ledde Mora med 4-2.

Men fyra raka mål inom loppet av fem minuter i tredje gjorde att Iksu ledde med 6-5. Sedan kvitterade elitseriespelaren Therese Karlsson och det blev förlängning.

Väl i förlängningen tog det 5.15 innan avgörandet kom. Frida Rydfjäll drog en back och kom i 2-0 läge med Nicolina Burman. Pass och mål. Avgjort.

Roligt att Burman fick avgöra. Bloggen imponerades av den kvicke och avige Sävar-fostrade right-skytten. Kommer nog få se mer av henne på den stora scenen.

Så här sade hon till kollega Bergeman efteråt:
– Jag har aldrig fått avgöra nån stormatch tidigare så det här var riktigt roligt. Roligaste matchen i karriären.

ooo

Inte många hemmamatcher denna helg. I nån sport överhuvudtaget. Bevakningen från stans/länets tidningar blev därefter. Ordinarie sportare och fotograf på regionsslutspelet för DJ18-SM. Vi innebandyälskare klagar inte, men det säger rätt mycket om helgen.

ooo

I damettan vände Ersboda och vann mot Jemtland. Gästande Jemtland ledde med 2-1 med sex sekunder kvar, då kvitterade Ersbodas Linn Johansson.

Samme Johansson passade sedan till Malin Pahkalas 3-3 kvittering i andra och sedan gjorde hon själv viktiga 4-3, 12.41 i tredje perioden. Ersboda vann till slut med 5-3. Matchvinnare? Linn Johansson.

ooo

I herrtvåan möttes Skellefteå och Spöland i ett målfyllt länsderby. Med tio sekunder kvar kvitterade Skellefteå genom Martin Burström. Innan dess hade Spölands David Schäfer fem passningspoäng och missade tydligen öppet mål också. Han och Spöland fick trösta sig med två poäng då Niklas Nordström efter 1.07 av förlängningen.

ooo

För att citera min bloggkamrat Tomas Ruuth: Alles.

3 kommentarer

  1. ”Inte många hemmamatcher denna helg. I nån sport överhuvudtaget” Det var väl att ta i, för visst har det även spelats hemmamatcher. Eller spelade ni på neutral plan med Sandåkern/2 när ni mötte Ibk Umeå norr i herrfyran lördags?

    http://www.innebandy.se/templates/IDA/MatchInfo.aspx?id=22772&MatchID=356363&epslanguage=SV

    Såg f.ö att du, trots att ni mest troligt saknade stödet från er hemmaklack, lyckades göra tre poäng. Hur många kommer då inte att bli när ni får spela på hemmaplan igen? 😛

  2. ok, ni missade också att det var seriefinal i herr 3:an. Vildmännen – GUIF. 9-8 till Vildmännen som ser ut att gå till kval mot nya 1:an, men det var kanske inte var så intressant???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *