Finnkampen

U19-landslagen med flera länsbekantingar inblandade hade en lyckad finnkampslördag resultatmässigt.

För U19-grabbarna blev det en 10-8-seger mot ett ryktbart finskt lag som sägs vara det bästa våra östliga grannar fått fram sen Arja Saijonmaas glansdagar. RIG Umeås Tim Wiklund, som det skrivits mycket om i det sista, bildade backpar med landslagsdesbuterande Filip Stenmark. Wiklund var matchens förgrundsfigur och fick pris som matchens lirare efter två mål och tre assist. Urban Karlsson och Leif Nordin vet inte om de ska skratta eller gråta…

Stenmark då? Jo, han fick faktiskt måla i premiären och Alexander Rudd – som började på bänken – fick glänsa i den avslutande straffturneringen.

ooo

Bland U19-tjejerna dominerade spelare med klubbadresser hemmahörandes i Västerbotten. Dalens duktige back Jenny Gustafsson noterades för ett mål medan Cassandra Edberg ordnade den blågula segern genom sina matchavgörande två mål i den tredje perioden (5-3 blev det), båda gångern aassisterad av Anna Wijk, till vardags lagkamrat i Iksu.

9 av 16 startande spelare är länsbor. Det värsta är att jag inte är mer imponerad än jag är!

ooo

Men det är inte bara ungdomarna som behärskar konsten att klämma finnar. Svenska damerna nöp till i den tredje perioden med fem mål vilket gav resultatet 9-5. Faluns fantastiska – jag gillar henne, ja! – Sara Kristoffersson var matchens galjonsgestalt. Förbundskapten Jan-Erik Vaara valde att ösa lite pris över Jossi Eiremo och Victoria Wikström.

Vi kan också konstatera lite iså här i efterkant konstatera att Frida Stenvall återigen fick kalla handen. Hon har nog ägnat denna helgen åt att sitta hemma och försöka hitta en mer utpräglad offensiv spelstil… OBS! Ironi!

Desto roligare är att Therese ”Mini” Andersson fick göra en mycket efterlängtad debut. Något inte bara bloggen vurmat för hösten igenom. En glad överraskning också för Frida Norström att bli inkallad som reserv till matchen. Skellefteåtjejen hade bara att ladda om efter sin egen drabbning med U19 på morgonen, kul för henne.

ooo

Vi slutar med att fälla en tår för Peder Bodén som fick börja landslagsåterkomsten på bänkplats. Johan Samuelsson och Dalens hemvändande Schweiz-proffs Mattias Wallgren, fanns dock med på tre startande femmor, och den sista svarade även för en assist.

Slutligen. Inget emot finnkampen. Men visst är det lite hetare med en vanlig späckad innebandyhelg i hallarna här hemma? Landskamperna var ju inte ens TV-sända.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *