Andrafemman

Jag står inför utmaningen att förvalta arvet efter Bålfors. Förra veckan plitade han ned några tankegångar kring ett eventuellt elitlag i stan. Eller rättare sagt fick han dregla sig mätt på en möjlig förstafemma. Ett privilegium skulle jag vilja säga, för han lämnade åt mig att knåpa ihop en andrafemma. Inte det lättaste.

Så här skrev Jocke:
Tänkte på det här med ett elitlag i stan på herrsidan. Om man får drömma, vilket jag i egenskap av bloggare kan göra och dessutom skriva om, så tänk er en förstafemma som ser ut så här:

Mattias Wallgren – Robin Nilsberth

Peder Bodén – Johan Samuelsson – Jacob Lundmark.

ooo

Min andra line:

Filip Stenmark – Lars Bergström

Erik Forsgren – Ketil Kronberg – Andreas Carlbom

Tanken? Att tajta till hemåt och kunna vända rappt. Det kanske saknas en riktigt spelskicklig back för att kunna behärska ett mer AIK-inspirerat spel men å andra sidan har ju Filip Stenmark potentialen att utveckla dessa egenskaper.

En blandning av rutin, ungdomlighet, spelskicklighet, fysik och dessutom norska influenser – jag tror på det här. Visst är Osten lite åldersstigen, och Carlbom-comebacken orealistisk, men detta är ju som sagt en bloggares fiktiva funderingar.

Hade jag gjort det här för ett år sedan så hade jag inte tvekat att slänga med Mattias Mattsson, som jag trodde och hoppades skulle ta ytterligare ett kliv i år. Det blev ju som bekant inte så, av anledningar som jag inte kan svara på, men som alltid går att spekulera i.

Saknar du Alex Bodén? Daniel Pettersson? Christian Hjort? Du kan ju alltid hoppas att de återfinns i en tredjefemma, för en sådan måste självklart följa. Och kanske en målvakt därutöver

ooo

Lite att göra en tisdagskväll?

Rig Umeå – Ersboda i damettan med start kl 20 på Musköten. Båda lagen står på samma poäng och bör bägge vinna för att kunna ha den allra minsta chans på toppen.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *