Bajs på masken

Detta är faktiskt inget skämt. IBK Dalens målvakt Malin Marklund fick nog en smärre chock när hon noterade den bruna vätskan på hennes målvaktsmask.
– Masken är numera rest in peace, säger hon med ett skratt.

Rörproblem på Gammlia och ett avloppsrör heter bovarna i den här soppan. Offret? Marklund och hennes mask.
– Vi har ett rör som går mitt i där vi byter om, det är typ ett duschavlopp eller något. Därifrån kom en massa äckel och det kom på masken.

Var det någon form av brun vätska?
– Ja, och det verkar ha legat i röret en längre tid. Jag kommer aldrig ta på mig den där masken igen. Urban föreslog på skämt att tvätta den men den dagen han tar på sig den, så tar jag på mig den. Det vill säga aldrig! Jag vill ha en ny hjälm.

marklund_1.jpg

Inget spår av det bruna äcklet på den här bilden. FOTO: Ulf Hägglund.

Samtalet om Malins mask gled över till mer innebandyrelaterade frågor. Till exempel fortsättningen på säsongen.

– Vi är ett ungt lag och då går det lite upp och ner. Man presterar inte jämnt hela säsongen. Målet är slutspel och för det krävs det att vi öser på framåt och skärper till bakåt.

– Det andra lagen kommer inte förvänta sig mycket av oss och det passar oss utmärkt. Egentligen har vi bara mörkat formen.

Tränare Vilhelmsson talade om landslaget. Något du funderar på?
– Jag petar dem (landslagsmålvakterna) nästa år. Ge mig bara en försäsongsträning (skratt). Nej men det känns bättre och bättre. Man behöver lite tid för att bli varm i kläderna och just nu känns det bra, säger Marklund som läser till sjuksköterska och blir klar nästa år.

ooo

Lite news som bloggen inte hunnit uppdatera. Spölands David Schäfer har som bekant gått tillbaka till Hammarby och Johan Sjöström och Iksu pratar om förlängning av kontraktet. Det var något mer men det står still i huvudet. Skyller på att hjärnan är fylld av anekdoter från antika Grekland, Mesopotamien, Njals saga och diverse annat historiskt istället för taktiktavlor, bajs på maskar, bågningar och annan vardagsmat i innebandyn.

ooo

Dalen-Balrog 19.00 en söndag, Iksu-Falun lördag 17.00. Känns inte som rätt tider för att marknadsföra innebandyn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *