”Drog upp Walle på läktaren”

samuelsson_1.jpg

FOTO: Ulf Hägglund.

AIK-bloggen här på folkbladet.nu kör temat ”I Fokus”. Innebandybloggen går som bekant sina egna vägar och vi väljer att köra temat ”Intervju”. Det är nytt, fräscht och banbrytande i den här branschen.

Men men. Hög tid att intervjua Dalens landslagsman Johan Samuelsson.

Det talas om bordshockey för din del…
– Ja, jag vet inte hur vi (Ketil, Torp) kom i kontakt med det. Det var nog Olles tjej (Mossin) som vann något bordshockeyspel. Alla har väl växt upp med bordshockey och när vi spelade några matcher visade det sig att jag var så förbannat dåligt och fick stryka av alla. Som den vinnarskalle man är så går det inte att avsluta på ett sådant sätt, så jag spelade ytterligare några matcher och på den vägen är det.

– Det är mest en rolig grej. Vi sporrar varandra och vem är inte lite skadeglad när de andra förlorar? Någon tisdag åker vi iväg och spelar och träffat lite annat folk.

Berätta om Finnkampen i helgen?
– Det gick bra. Jag är nöjd med min insats. Hade det blivit något poäng hade det varit ännu bättre men det gick helt okej.

2-2 mot Finland?
– Ja, som resultatet antyder så var det två defensivt väldigt bra lag som möttes. Vi spelade disciplinerat och var bättre i första, de tog över i andra och i sista var det hugget som stucket. Finland, Schweiz, Tjeckien. Det är världsspelare på varje position i numerärt överläge. Nu saknades Rickie (Hyvärinen) men Mika var med och de hängde en i PP.

Har du någon skön anekdot från landslaget?
– Ojdå, nu måste jag tänka efter. Nja alltså skön vet jag inte men på senaste resan till Tjeckien drog jag upp ”Walle” (Mattias Wallgren) på läktaren. För att lära känna varandra i landslaget lekte vi den här Mafioso-leken. Jag var maffia men lyckades övertyga ”Walle” att jag var sheriff och han gick på det och övertygade dem andra. Han trodde helt klart på mig. Förväntar mig hämnd när han återvänder till Dalen.

Dalen då. Hur ser du på resten av säsongen?
– Just nu ser det jättebra ut. Det är sju poäng ned till Pixbo under strecket och vi har ett inte helt omöjligt spelschema. Det krävs några vinster för att vi ska vara helt säkra på slutspel. Men det känns jättebra, det är riktigt bra stämning i laget.

Den stora frågan just nu. Hur skulle Peter Löfgren och Martin Rudeström reagera om de som Malin Marklund fick bajs på masken?
– Haha jadu. Rudeström skulle nog skaka av det och ta på sig masken. ”Lövet” skulle ta hem masken och tvätta inredningen, tvätta igen och sedan ta på sig den.

Framtiden för din del då?
– Först ska jag prata med Urban och kommer vi överens är det bara att köra. Men allt runtomkring ska också stämma.

Att ”Walle” skrivit på och att spelare som Gerber ryktas till Dalen lär väl spela in i ditt beslut?

– Det gör det absolut. Man samtidigt behöver man inte kolla utomlands för att hitta bra spelare. Kolla bara på Thorengruppen exempelvis, där det finns väldigt många framtidsnamn som säkerligen är något för oss men även för City att kolla på.

Så till sist, beskriv en vanlig vardag i Johan Samuelssons liv?
– Börjar skolan (utbildar sig till grundskolelärare) nio så ställer klockan på 7.00. Snoozar till 07.30…nej vänta 07.50. Kliver upp, duschar och tar något snabbt i magen. Har jag tur åker jag med Robin till skolan annars blir det en trevlig promenad från Teg. Föreläsningar under dagen 9-12 och 13-16 en extrem dag annars är det lugnare. Efter det bär de av till omklädningsrummet där det förhoppningsvis finns någon att prata med och spöa i tv-spel. Sedan är det träning, hem och käka samt spöa Robin i FIFA. Framåt 23.30 är det sängdags.

– Jag får lov att erkänna att Robin är mästerkocken i hemmet. Hjort är nog lagets bästa kock, han bjuder på allt möjligt och så blir magiskt.

Bloggen tackar den alltid lika trevliga Johan för samtalet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *