Samuelsson sätter fyr på tillvaron

Det har varit lite si och så med blogguppdateringar på slutet. Hade vi kunnat hade vi lagt på skulden på att ”den veckan”, men nu får annalkande tentor och OS-hysteri istället duga gott som ursäkt.

Intervjuer har varit ett önskemål och det kommer vi bjuda på i sinom tid. Förslag och synpunkter är alltid välkommet – håller vi inte med är det inte värre än att det åker i papperskorgen – så det är bara att maila!

Ska vi köra igång en weekend round-up? Av förståeliga skäl kommer inte allt av intresse med för då skulle både utrymme i cyberspace och tålamod gå upp i rök.

ooo

Det är bra med fyr på Dalenherrarna för tillfället. För en vecka sen blev det Balrogmos som verkade aptitretare, och även om en besk förlust mot Storvreta i onsdags kom emellan, så var söndagsefterrätten det sötaste på länge.

Seger med 8-6 mot forna mästarna Warberg (som dock inte kommer bli att räkna med i år) innebär en säkrad slutspelsplats och jag skulle vilja se vilket topplag som väljer IBK Dalen som sin motståndare i kvartsfinalen. Glädjande också att det återigen var en match i publikens smak, det kanske kan locka tillbaka den breda innebandypubliken till hallarna.

Innan matchen handlade det mesta om Peder Bodén och huruvida han skulle bli historiskt unik med 300 mål och lika många passningar. Har ni inte läst VF-sportchefen Niklas Westmans krönika om det hela kan ni göra det HÄR.

En ynka nätkänning fattades för bollmagikern som dock inte hade många kaniner i hatten ikväll. Nåväl, åtminstone blev det inget mål trots ideliga försök – det hade uppenbarligen satt sig i huvudet på honom. Matchens sista fem minuter var ett enda långt försök av Dalenspelarna att låta Bodén få sitt efterlängtade mål, men icket. Däremot bjöd han på många andra läckerheter och sin vana trogen ett par fina assistpoäng.

Annars handlade det mesta om Johan Samuelsson som var snudd på omnipotent denna bistra februariafton. Fem mål är respekt, men det handlade om så mycket mer. Han dominerade varenda centimeter av banan! Skulle kunna skriva flera spaltmeter om potentialen i guldgossen Samuelsson, men nu nöjer jag mig med att skriva att han var… bäst igen!

Testar en ny bedömningsskala men har en känsla av att den kommer skrotas rätt snabbt.

Kung: Johan Samuelsson – Ägde banan, se ovan

Kanon: Peter Sundelin – Jag brukar risa honom rätt ofta, men ikväll var han spot on och bidrog helt klart

Kalas: Peter Grönroos – Polerad i passningsspelet som vanligt, skötte sig exemplariskt

ooo

Umeå City i samma liga innebär annan läsning, det vill säga förlustsiffror igen. Helsingborg vann med 3-2 hemma i sin skånska kula. Andreas Tuomas ovan målskytt.

Minns i höstas då City förnedrade sig hemma mot just Helsingborg. Man kanske får ta det positiva med sig från helgen och säga att det var ett fall framåt från höstmatchen.

Klart är hursomhelst att det blir tajt värre i kampen för att undvika kvalplats.

ooo

Stoppa pressarna! Skellefte vinn ikväll!

Det är faktiskt inget skämt. Skellefteå tog säsongens andra seger i damernas elitserie då man besegrade Huddinge på bortaplan. 2-7 blev det och innebär att jumbon grep ett sista halmstrå för att kunna klara sig kvar med tre återstående omgångar.

Lina Rydebjörk i målet inte otippat en av nycklarna till triumfen och alltid lika giftiga Emelie Marklund målade tre gånger om.

ooo

Dalendamerna spelar i ingenmansland och har egentligen bara att spela av säsongen. Två matcher i helgen mot Rönnby och Karlstad blev två förluster.

Skulle nog ändå vara skönt att avsluta säsongen på bästa sätt med hösten i blickfånget. Det är ju trots allt framtiden som tjejerna siktar på, och den börjar här och nu.

ooo

Iksu. Finns det något läge där man höjer på ögonbrynen åt det laget numera? Vi sparar hyllningskrönikan till en annan dag och konstatera bara att helgens två matcher slutade med två segrar och 21-5 i målskillnad till Iksus favör.

Stabilt!

En hygglig line bestående av Susanne Ekblom, Frida Stenvall, Anna Wijk, Josefina Eiremo och Victoria Wikström allra mest framträdande.

3 kommentarer

  1. Snart är ju serierna slut och det skulle vara kul om ni skrev lite om h1 och h2 där Umeå har många lag.
    det går ju lite rykten om klubbyten mm där finns det lite att rota i

  2. Roligt att läsa er blogg. Jag funderar bara på hur ni får Warberg till regerande mästare? De vann iofs serien ifjol, men knappast slutspelet, va?

  3. Tobias!

    Uppmärksamt av dig, generalfel av mig. Jag får skylla på att det började lida mot natt och att jag var trött, men givetvis är inte Warberg regerande mästare. Det är korrigerat nu.

    Tack för responsen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *