En annorlunda kväll

För ovanlighetens skull spelas det fredagsmatcher i Elitserien. Skellefteå tar emot Dalen i Eddahallen. Formmässigt kommer hemmalaget från en 4-poängshelg medan Dalen endast tog en poäng förra helgen. Skellefteå saknar fotskadade Maria Männistö medan Dalen har de vanliga på skadelistan. Plus att Andrea Gidlund och målvakt Malin Marklund är tveksamma till spel på grund av sjukdom.

…Malin Marklund som för övrigt medverkade i VF:s sportfrågan. Hur det gick för henne mot SSK-tränaren och stormästaren Jonathan Brolin? Läs lördagens VF.

Så här säger i alla fall tränarna inför matchen.
– Vi fick till det bra i helgen. Känslan inför derbyt mot Dalen är mycket bra och vi gör tre poäng, säger Arash Moini.

– Vi vill göra ett bra avslut på säsongen och i det ingår att vi ska göra livet surt för Skellefteå ikväll, säger Henrik Vilhelmsson.

– Dalen är ett lag som inte är omöjliga och studsar resultaten vår väg de sista matcherna har vi chans att hamna i ingenmansland, säger Skellefteås Frida Norström till innebandymagazinet.

ooo

Iksu å andra sidan tar emot Örnsköldsvik hemma på Iksu Sportcenter. Nina Bäckman fortsatt knäskadad och Malin Eriksson förkyld är avbräcken för Iksu. Ina Rhöös tillbaka i spel.

– Vi närmar oss slutspel och då gäller det att hitta den rätta känslan i matcher mot de lag som vi kan få möta i kvartsfinalspelet, säger Peter Grubbström.

ooo

I damettan spelas sista omgången imorgon. Alla matcher startar 17.00. Bloggen kommer att gå igenom förutsättningarna under dagen. Störst fokus förstås på Sävar och Boden som slåss om den sista platsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *