Dalen, City och SSK

Umeå City hade som väntat inte mycket att hämta från Caperiotäby. Efter 10-2 klev också Caperiotäby upp i toppen av tabellen. City släppte in sex mål på åtta minuter.
– Det kan verkligen gå fort. De satte press medan vi uppträdde som ett juniorlag, sa ”Putte” Eklund till kollega Bergeman.

I sista omgången tar City emot Pixbo medan konkurrenten Tyresö gästar Falun. City är tre poäng före och har bättre målskillnad. Det ska mycket till för att Umeå City ska tappa detta.
– Men det är långt ifrån klart, påminner Eklund.

Peter Larsson och Stefan Lindberg fick speltid när Eklund och Sjöström möblerade om. Dessa stod för en bra insats, liksom keeper Domeij.

ooo

IBK Dalen möter imorgon Helsingborg i en tv-sänd match. Matchen handlar i mångt och mycket om den betydelselösa femteplatsen. Eller att spela ihop sig inför stundande slutspel.
– Det gäller att göra en bra match. Spela ihop sig och hitta trygghet inför slutspelet. Man vill inte ha frågetecken nu, sa Peder Bodén när bloggen ringde.

Boden själv har varit sjuk under veckan men spelar förmodligen ändå. Endast en förkylning nu som stör. Filip Stenmark har dragits med en vadskada och spelar troligtvis inte.

Du kanske hoppas få göra ett mål?
– Ja, men inte för mig personligen utan för att alla andra tjatar om det (skratt), sa han.

…om ni missat det så har Bodén i dagsläget gjort 299 mål i Superligan.

Första tekning 19.15.

ooo

Återigen en uddamålsförlust för Sandåkern. Den här gången 5-4 förlust mot Hagunda som gjorde 1-0 efter bara nio sekunder. Magnus Ranberg reducerade till 2-1 efter nio minuter av andra men hemmalaget ökade på till både 3-1 och 4-1 innan andra perioden var över.

– Vi släpper in fem mål vilket är helt okej med tanke på att Hagunda är ett av seriens bästa lag offensivt. Men vi skapade hur mycket som helst, vi hade bud på 8-9 mål, säger coach Jonathan Brolin.

Två mål av Niklas Blomberg och ett av Kristoffer Rådström gav slutresultatet 5-4.
– Vi har jättemånga lägen men i sista lägena så studsar bollen fel eller vi snubblar till. Vi har inte det där sista lilla flytet. Det är som att alla väntar på att någon ska kliva fram, vi måste våga lite mer och hitta tillbaka till det vägvinnande fysiska spelet vi hade i tidigare, säger ”Brolle”.

Andreas Berglund, Magnus Ranberg, Andreas Gleisner och ”Blomman” Blomberg duktiga i ett överlag jämnt SSK.

ooo

Kollega Thomas berättar mer om helgen i ett kommande inlägg. Damettan och herrtvåan tas upp bland annat. Här delar vi på brödfödan.

Nu OS-final i ishockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *