Det kan än en gång konstateras

Det är bara att konstatera, igen. Idrott är inte alltid rättvist. Det är inte alltid det hårda jobbat som redovisas.

Om inte annat så är Dalens kvartsfinaluttåg mot Storvreta ett bevis på det. Förlust med 0-3 i matcher – men precis som tränarfirman Bodén/Wirtala uttryckte det:

– Våra insatser under kvartsfinalerna går in under topp fem av det vi har presterat den här säsongen.

Det är sant. Framförallt krigade man och gav precis allt och lite till. Enbart det förtjänade ytterligare en match uppe i Umeå.

Nu sitter bloggen i spelarbussen på vägen hem. Robin Nilsberth hittade mitt i prick.

– Är det ingen som tagit med sig Beck – marginalerna? undrade han.

Dalen hade inte marginalerna med sig på sin sida. Det hade Storvreta. Skillnaden är Uppsala-gängets makabra förmåga att få stolparna på sin sida. Det sägs att sånt förtjänas, men jag vet inte riktigt. Vad jag vet är att det kan bära ända fram till guld för ”Vreta”.

Med facit i hand kan dock Dalen se tillbaka på en säsong som ingen förutom de själva trodde på som lyckad. Efter att ha ömsat skinn både på ledar- och spelarsidan och gått rejält med back meritmässigt är bara slutspel ett kvitto nog på den prestation man svarat för. Lägg därtill insatsen i slutspelet och du ser det nya Dalen växa fram.

– Mitt i alla misär får vi ändå se tillbaka på en kanonsäsong, som Victor Selindh sa.

Dalenspelarna var av förståeliga skäl besvikna efter matchen. Ändå tror jag att majoriteten av dem redan ser fram emot nästa säsong.

Ta bara Peder Bodén som ett exempel. Han har upplevt en av de bästa innebandyperioderna i hans karriär och har nu bestämt sig för att förlänga. Den innebandyn som för ett år sen kändes avlägsen och slentrianmässig med fiaskosortin mot ett då nederlagstippat Storvreta har nu förbytts i en genomgående glädje.

Det syns. Och det kommer ta Dalen till nästa nivå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *