Kvaltider

Var i eftermiddags tillstädes i Vildmannahallen med tanke på kvalmatch nummer två mellan K4 IF från Arvidsjaur och Vildmännen. Efter ett förstamöte med 5-5 och jämnt skägg så utvecklade sig dagens fight till en liknande historia.

I en match som nog inte går till historien som en av de mest publikfriande var det Vildmännen som sakta men säkert kopplade grepp om tillställningen. Efter den 4-3 från första perioden hade hemmalaget i stort sett en konstant uddamålsledning trots några rent utsagt makabert grova målchanser och dessutom två-tre ramträffar.

Men man vek ned sig, förlorade med 6-7 i sudden och har i alla fall turen att kunna skylla det på en större portion missflyt – man förtjänade ett bättre öde.

Nu blir det inget division I-spel för Vildmännen som istället får sikta in sig på snäppet under – tvåan.

Annars var det två lag som visade upp sina styrkor i offensiven då försvarsspelet stundtals var öppna svängdörrar. Och om man bortser från tempot så är det just defensivt som Vildmännen måste cementera grunden om man vill klara sig i en högre division. Man besitter många stora kvalitéer rent anfallstekniskt och har dessutom ett par stjärnor som Robert Hortlund, Patrik Johansson och inte minst poängsprutan Petter Eriksson – för att nämna några.

Blev förresten imponerad av backen Daniel Runhagen – anslöt från Sävar inför säsongen – som jag menar tagit utvecklande kliv i sitt spel denna säsong.

ooo

Över till säsongens supermöte 2.0 med Sandåkern och Thorengruppen!

Missade första perioden i ett returmöte där SSK hade en 7-4-seger till godo. Thorengruppen var tvungen att ösa på framåt men fick stopp i maskineriet när Sandåkern befäste sin försvarsmur, gnuggade på i en stenhård laginsats och raderade ut CC-duon (Carlbom/Conradzon). Dessutom riktigt effektiva framåt.

6-5 på resultattavlan efter matchen. Där fick jag så jag teg med tanke på att jag tippade vitt för någon vecka sen.

Sandåkern ett steg närmare Allsvenskan med Hässelby som nästa hinder och även om man inte ville ge sken av det så var nog viktorian av större betydelse för de röda. För Thorengruppen hade det nog varit mest en bonus.

Matchvinnare var måhända återigen SSK-keepern Niklas Ivarsson – säkerheten själv. Östersundssonen har dessutom lyckats med konststycket att ha gått om högkvalificerade Simon Brändström i målvaktskön. Om än tillfälligt så är det imponerande.

Sandåkern som förövrigt gjort klart med Johan Eriksson som parhäst till Jonatan Brolin inför kommande säsong, vilket inte är förvånande med tanke på att de jobbat tätt med varandra tidigare med bland annat länslagen. Undrar sa flundran om han för med sig några nyförvärv från Umeå City IBF som han ansluter från?

Surrades en del på läktarhåll om Anders ”Kingen” Johansson som dock ska vara i förhandlingar med andra klubbar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *