IBF Dalen mot ettan

Kval- och slutspelstider är tummen upp – all idrott är som roligast när det gäller något.

Var och spanade in IBF Dalen under söndagsaftonen när man mötte Sundsvalls IBF – de sistnämnda utan Iksus landslagsback Emelie Wibron på plan, hon var dock på läktarplats och hejade fram sitt gamla gäng – i gamla anrika El Musköt.

Efter en första period som gick till Dalen och en andra som gick till gästerna var det rutinen som fällde avgörandet när det stod 2-2 inför slutrundan. Johanna Wahlberg och Helena Marklund slog till med varsin kasse och sköt Dalen till en ljuvligt skön 4-2-seger.

I ett division I-kval bestående av en trelagsgrupp satte sig Dalen därmed i ett utmärkt utgångsläge. Nu krävs det bara en poäng borta mot Kalix för att det ska bli serieuppflyttning.

IBF Dalen har ett par spännande unga lirare – Matilda Bergström i målet såg onekligen vass ut – och kryddar det med några riktigt ärrade Dalenkrigare som nämnde Wahlberg och Marklund, Sofia ”Zeke” Eklund, Maria Bäckström och Veronica Boman.

Tror inte man skulle göra bort sig i ettan och jag har svårt att se att man ska vika ned sig mot Kalix på långfredagen.

ooo

Måndag kväll innebär att Iksu tekar igång semifinalspelet hemma mot Endre.

Ett bra val när geografiskt fördelaktiga Falun fanns tillgängliga?

Det är aldrig lätt att få med sig full pott från Gotland, men Iksu har å andra sidan aldrig haft särskilt svårt för Endre. Oavsett om det är dalkullar eller gotländskor på andra sidan mittlinjen så är det bara Iksu själva som kan hindra en ny SM-final.

Mer om matchen när dagen gryr. Nu väntar bingen.

1 kommentarer

  1. Kan ni inte redovisa hur den nya seriepyramiden ska se ut. I vilka serier kommer Umeå lagen att spela?? Nya Allsvenskan, nya div 2 osv. Är fullständigt förvirrad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *