”Lättare med er”

1014 på plats i Gammliahallen när Iksu vann med 10-4 i semifinal 3. Iksu förtjänade segern men samtidigt lämnar matchen en konstig eftersmak. Det känns verkligen som Iksu har mycket mer att ge. Idag startade man med Eiremo som center mellan Martina Söderqvist och Victoria Wikström och Wijk i andra mellan Frida Eriksson och Therese Andersson. I slutet av matchen spelade man som jag tycker att Iksu borde göra: Nämligen med Wijk som center i första och Eiremo i andra.

Anna Wijk var bäst i Iksu idag utan Wikström vid sina sida större delen av matchen men dessa två ”W:n” är som allra bäst när de spelar tillsammans. Den spelskicklighet som duon besitter blir oslagbar. Det som framförallt Anna Wijk och Victoria Wikström är bra på är att behålla bollen inom laget, oavsett vart på planen de befinner sig. Och det är precis det som Iksu behöver när man möter ett lag som Endre.

Det Endre gjorde bra i första perioden i första semin och på Gotland var att man försvarade sig bra och kontrade blixtsnabbt. Man stressade Iksu till misstag som tappade boll i fel lägen. Med Wijk och Wikström tillsammans med Söderqvist som exekutor har man en femma som är grymma på att hålla boll och på att skapa målchanser ur tomma intet. Med Therese Andersson, Josefina Eiremo och Frida Eriksson får en kedja som bygger på fart och rörelse.

….då är det underförstått att det krävs mer rörelse bland forwards när backar har boll än vad som var fallet idag. Endre läste Iksus kantuppspel och när det är dålig rörelse bland forwards så blir uppspelen pannkaka. Något som tränare Grubbström höll med om efteråt.

Men Wijk som sagt, bäst på plan. Framspelningar, brytningar och tvåmålsskytt. Endast en passningspoäng. Men den gode Wijk spelade fram till minst ett tiotal klara lägen.
– Aa, det gick bra idag, höll hon med om.
TV-intervju eller VF?
– Det är lättare med er, sa hon med ett leende.

Det räcker för mig.

IKSU_ENDRE009_1.jpg

FOTO: Erik Åström.

ooo

Efterlyste förändring i PP efter första semifinalen. Idag kom ändringen då Cassandra Edberg byttes in och genast blev det mer fart på ”special-spelet”. Wikström tog klivet in i mitten och med sitt skott kan hon hota mer än vad Eiremo kan. Det Wikström bör göra nu är att inte bara spela till någon av kanterna utan att titta upp ibland och leta crosspassningen till Wijk.

…helt rätt av Edberg att ta många avslut i PP. Hon var för övrigt näst bäst i Iksu. Lägg till Eiremo och fundera över hur bra centrar Iksu egentligen har. Då kan man förstå att Amanda Öhman väljer att gå till Dalen.

ooo

Ni som valde tv-soffan missade dock en sak. Straffläggningen mellan Peder Bodén, Andreas Carlbom och Daniel Jernberg. Jippot slutade med seger för Bodén som fick möta självaste ”Höken” i en finalstraffläggning. Där blev det oavgjort…

IKSU_ENDRE001_1.jpg

Läcker bild på introt här i form av eld och Iza Rydfjäll. FOTO: Erik Åström.

IKSU_ENDRE003_1.jpg

Apropå den här sista bilden. När slutsignalen gått sköt Therese Andersson mot mål. Där stod Endres målvakt Kokkonen. Sara Anteryd ser detta, tar sig en rejäl funderare och bestämmer sig sedan för att springa mot ”Mini” för att markera att det var fel.

Det roliga? Först och främst att det är lite känslor. Sedan att Anteryd funderar innan hon börjar springa mot Andersson.

[livereport=331]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *