Sandåkern till Allsvenskan

Jodå! Sandåkern spelar allsvenskt nästa säsong.

Vinst mot Hässelby med 9-6 i den första matchen och förlust 5-6 i den andra blev totalt 14-12.

SSK har haft för vana att bjuda på ett antal spännande matcher i avgörande lägen de senaste säsongerna. Det är onekligen en styrka att gå vinnande ur nästan samtliga sådana.

Det som idag länge kändes som en säker Sandåkern-triumf höll dock på att sluta illa. Bortalagets Jonas Bergström satte 4-6 med sex minuter kvar att spela. Då fattades det bara ett mål för att SSK:s vinstplaner skulle gå om intet.

Inte olikt Joakim ”Bagarn” Hagenmalm att kliva fram och avgöra när det krävdes. 5-6 kom 17.28 in på tredje efter fint förarbete av Niklas Blomberg och betydde säkrad seger.

Sandåkern kan därmed blicka tillbaka på en helt klart godkänd säsong. Man uttalade tidigt att målet var Allsvenskan och även om det krävts en tämligen krokig omväg för att nå dit så har man lyckats, och det är det vitala. Inte illa pinkat för ett lag som för två säsonger sedan spelade i division III. Det har skett en ruggig utveckling på spelarna sen dess!

Till nästa säsong? För att Sandåkern ska ta ytterligare ett steg krävs det enligt min mening fler ”stjärnor”. I kvalet klev Christoffer Sjöström och Kristoffer Rådström fram och var tungan på vågen bland utespelarna. För kommande upplaga behövs fler matchvinnartyper, och sådana växer som bekant inte på träd. Dessutom sticker Hagenmalm till Norge. Det återstår att se vad silly season bringar…

På målvaktsidan är det dock gott ställt. Med två unga men ack så begåvade keeprar i Simon Brändström och Niklas Ivarsson har man tagit sig långt. Den sistnämnde vaktade kassen i kvalet och gjorde det med bravur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *