In och ut

Gemene svartfärgad supporter har anledning att känna sig besviken. Resten av Umeås innebandytokar likaså. Och då talar jag inte om att Iksu blev blåst på konfekten i lördagens SM-final (frågan är om den beska eftersmaken någonsin lägger sig) utan om Ketil Kronbergs sorti från Umeå och Dalen.

”Kjelle K” kom till stan som en mytomspunnen poängkung, och gjorde sig snabbt känd som en ”positiv gutt med negativ böj” och ”Sveriges blekaste norrman”. Fyra säsonger senare har hans hemlängtan blivit för stor, och nu lämnar han en stad med människor han för alltid kommer att minnas.

Det är en liten era som är över även i Umeåinnebandyn på något sätt, även om denna dag förr eller senare skulle komma.

ooo

Dalen har dock presenterat ett plåster på såren i form av nyförvärv. Visserligen ingen ersättare, men fortfarande någonting fräscht och spännande. En liten överraskning törs man väl ändå säga? 18-årige Victor Öberg skiftar färg och lämnar kaptensbindeln i Thorengruppen för SSL-spel.

– Det var inget enkelt val, men det känns skönt att jag bestämt mig, säger Öberg själv.

En spelskicklig back med bra mentalitet och gott om potential är det tveklöst. Återstår dock att se hur han acklimatiserar sig till en ny miljö. Även om Dalen inte direkt har sin styrka i defensiva led så ska det nog mycket till om Öberg spelar till sig en nyckelplats per omgående.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *