”Inte nöjda med resultatet mot Finland”

Sveriges U19-landslags spelar imorgon fredag semifinal mot hemmanationen Tjeckien. Efter 4-4 mot Finland och två målrika vinster över Lettland och Norge laddar man nu för fulla muggar inför kommande uppgifter. Bloggen ringde upp assisterande förbundskaptenen Thomas Eriksson och hörde läget inför avslutningen av U19-VM.

– Vi har gjort en bra turnering utifrån prestationen. Vi är dock inte nöjd med resultatet mot Finland. Vi gjorde mycket av det vi pratade om innan matchen men resultatet är vi inte nöjda med. De två andra gruppspelsmatcherna handlar inte om vinsterna utan om prestationen och vi slår bägge lagen på ett bra sätt. Vi presterar och kan trumma på med och bygga självförtroende.

Vem kan man berömma med länsögon sett?
– ”Casse” (Cassandra Edberg) har varit ledande som center i femman med Ida Linné, Jenny Gustafsson, Iza Rydfjäll och Anna Torstensson. Den femman har gjort det bra. ”Casse” leder också poängligan tillsammans med Therese Karlsson.

I semifinal väntar alltså Tjeckien. Ett Tjeckien som har ett triumfkort i en euforisk hemmapublik.
– Det var ett jäkla liv i deras sista gruppspelsmatch mot Schweiz. Det var en härlig inramning och de är deras sjätte spelare, vilket ger oss en svårare match. Vi ska anta utmaningen med publiken och pressen och inte vara rädda.

I den andra semifinalen möts Schweiz och Finland.
– Det ska bli en intressant semifinal. Ingen solklar utgång. Finland har dock varit det starkare laget under säsongen. De har varit riktigt bra i år. Vi har två oavgjorda och en 5-3 seger där vi låg under och vann mot Finland.

ooo

Kan bli med andra ord bli en spännande final mot Finland (eller Schweiz). Innebandybloggen räknar nämligen kallt med att Sverige besegrar Tjeckien i semin. Här kan man se matcherna live.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *