Inte ett öga torrt

Likt en labrador gör jag comeback (en tillfällig sådan men vem vet?) på den här sfären och i den här radiokanalen. Det finns liksom för mycket att skriva om efter en onsdag som denna. Efter ett derby som…

ooo

På rak arm kommer jag inte på en elitseriematch som fängslat en så, så som IBK Dalen och Iksu gjorde ikväll. Det var derby – och det var framförallt mycket känslor inblandade. Även om det kanske inte var något riktigt skönlir så var det högt tempo och många närkamper och ett nervkittlande slut. Ingen ville vika ned sig en endaste tum och vi fick dessutom se efterslängar och annat småtjafs. Det var högklassig underhållning.

Det märktes dock vilket lag som käkat mest taggtråd till frukost. Dalenspelarna var laddade till tusen och täckte möjligtvis fler skott den här matchen än vad de gjorde på hela förra säsongen. Iksu å andra sidan gjorde en bättre insats jämfört med premiären men man har fortfarande inte fått det att lossna.

Matchhjälte med stort M (i dubbel bemärkelse hehe) var Malin Marklund. Hon var riktigt, riktigt bra i dag och jag skulle bli väldigt, väldigt (här tar vi till stora ord) förvånad om hon inte får chansen mellan stolparna i landslaget snart. Det faktum att Holmsundstjejen Malin Marklund spelade i Iksu Ungdom i tre säsonger innan hon anslöt till Dalen förtjänar egentligen bara det ett eget kapitel.

ooo

FOTO: Jonas Lindsköld

Den här bilden sammanfattar derbyt på egen hand. Iksu sköt skott som skulle förbi två täckande Dalenspelare och en storspelande Malin Marklund.

ooo

Vilka förtjänar beröm? Malin Marklund förstås. Jaja, sluta tjata. Även Sandra Larsson och Lina Örnberg i Dalen ska rosas. Malin Eriksson bäst i Iksu. Frida Eriksson påhittig matchen igenom och Emelie Wibron visar att hon utvecklat sin defensiv rejält.

ooo

Glädjen som Emelie Nordlinder visade efter sitt 1-1 mål var egentligen bara den värd ett eget kapitel. Det här var med andra ord derbyt med många kapitel.

ooo

– Prestigen är borta, sa Victoria Wikström.

Dalens- spelare, ledare, funktionärer, sargvakter, tror jag tycker annorlunda. På hemmalaget syntes det att prestigen är allt annat än borta.
– Vi visade i dag vad attityd betyder. Folk och andra kan säga att vi spelar tråkigt men det var vi som gjorde fler mål och vann matchen, sa Malin Marklund.

ooo

Nej, det här var det bästa Dalen-Iksu-derbyt jag sett. Det var inte ett öga torrt efteråt.

2 kommentarer

  1. Märkligt att Iksu direkt klämmer fram orskaer direkt laget åker på torsk mot ” lillasyster” Dalen…
    Tror inte ”Vickan” skulle sagt: ”Prestigen är borta” om siffrorna varit tvärtom..Då skulle det troligtvis stått… ” Ja det bevisar ju att vi fortfarande är bäst i stan, eller alltid skönt att spöa Dalen.” Svälj stoltheten och erkänn er besegrade. Trist säger jag. Men otroligt skönt dalen! Bra jobb!

  2. Du har så sant, mitt öga var inte heller torrt.. Kan bara konstatera att Dalen kan täcka skott och slå höjdbollar som vevas in på chans och IKSU gav högmodet ett ansikte genom att springa med bollen en och en. Det gör en gråtfärdig så det räcker.. Daminnebandyn i Umeå är på väg utför… Tyvärr…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *