Dags att träda fram

Två nätter och drygt 40 timmar har gått sedan jag iklädd rosa grisdräkt kröp över Iksus blåa plastmatta. Nu har jag bestämt mig för att glömma, gå vidare och träda fram i bloggosfären igen.

*

I går kväll spelades den uppskjutna matchen mellan Täfteå och GUIF i herrtvåan. Gästerna vann i den lilla skokartongen med 5-12 och klättrade därmed upp till serieledning, knappa poängen före Gamla Stan. Täfteå ligger i och med förlusten kvar i botten på tabellen med tre poäng. Henrik Nilsson i GUIF gjorde tre mål och var bäst på plan. Även målvakten Jesper Borg, normalt sett andrafiol bakom Markus Gustafsson, förtjänar mycket beröm för sin insats.

Personligen har jag inte riktigt bestämt mig för vilket lag jag tror kommer vinna den här serien. Toppen på tabellen känns som definitionen av ett idrottsligt getingbo. Inför säsongen snackades det en hel del om Vildmännen, men det vi har sett hittills från Putte Johansson & Co vittnar inte om serieseger. Nu är dessutom lagets storstjärna Petter Eriksson borta cirka en månad pga körtelfeber.

Istället tror jag att det blir GUIF, TBS Umeå och Gamla Stan som kommer att slåss om seriesegern, men vilken av klubbarna som står högst upp i tabellen vid säsongens slut känns fortfarande väldigt ovisst.

Kanske blir det uppstickaren Gamla Stan, med det trixiga brödraparet Rasmus och Fabian Karlstén i spetsen, som tar hem det? Vinster mot TBS hemma och Hörnefors borta, där de ledde med 0-7(!) ett tag, imponerar i alla fall.

*

Annars då? Ja, vi har en rätt lugn innebandyvecka med få matcher i Västerbotten. Men i kväll liras ett derby i herrettan mellan Ersboda och Thorengruppen på Ersäng 19.30.

Ersboda har bjudit på spänning och dramatik i alla matcher den här säsongen, och mycket talar väl för att det blir så även i kväll.

Veteransnipern Jonas Lindberg har inför matchen skrivit ett par underhållande rader på Ersbodas hemsida.

Bland annat skriver han följande:

”Det är dock svårt att inte nämna den gamle räven Andreas Carlbom som med miljontals mål genom åren hjälpt sina lag till framgång. Detta främst i EA Sports hyllade NHL- och FIFA-spel men även på innebandyplan kan han få till det ibland. Han är helt enkelt hal som en ål av tvål i en skål av svål”

Kunde inte sagt det bättre själv.

Noterbart är även att Erik Sandlund, nyförvärvet från Wibax Piteå, debuterar för Thorengruppen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *